Αυξήθηκε το στήθος: η εξέλιξη των τεχνικών αύξησης του μαστού

Αύξηση στήθους

Οι γυναίκες σκέφτηκαν την αύξηση του μαστού πίσω στον Μεσαίωνα. Στη συνέχεια, η εμφάνιση μιας υπέροχης προτομής δημιουργήθηκε λόγω της ειδικής κοπής ρούχων. Ωστόσο, αυτά τα πρώτα μυστικά της "γυναικείας περικοπής" εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα, στα ίδια σουτιέν. Αλλά πόσο όμορφα φυσικά στήθη φαίνονται που δεν έχουν χάσει το σχήμα τους με την ηλικία ή μετά τη γαλουχία! Οι σύγχρονες γυναίκες εξακολουθούν να ανησυχούν για την ελκυστικότητα των σωμάτων τους, και η μόδα για τη φυσική ομορφιά και μια σπορ εμφάνιση τους ωθεί μόνο.

Η προσέγγιση στο θέμα της αύξησης του μαστού συνήθως ξεκινά με τη χρήση διαφόρων «λαϊκών» μεθόδων, οι οποίες συχνά δεν δίνουν απτό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, η γυναίκα σκέφτεται για πιο ριζοσπαστικές μεθόδους. Και στη συνέχεια η διαφήμιση έρχεται στη διάσωση, η οποία προσφέρει πολλές επιλογές για αύξηση του μεγέθους του μαστού.

Διατροφή

Ας ξεκινήσουμε με τη στοιχειώδη διατροφή του μαστού. Πολλοί άνθρωποι αποδίδουν τις μαγικές ιδιότητες του λάχανου.

Οι ενήλικες γυναίκες της έχουν ελάχιστη χρησιμότητα. Φυσικά, το προϊόν είναι γενικά καλό για την υγεία, πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά θα συμβάλει μόνο στην αύξηση της προτομής, εάν η γυναίκα αναρρώσει. Σε αυτό το θέμα, το λάχανο είναι επίσης "βοηθός", ανάλογα με το πόσο και με το τι τρώγεται . . .

Παρεμπιπτόντως, οι διατροφολόγοι λένε ότι όταν κερδίζουν ένα κιλό βάρους, όχι περισσότερα από 10-20 γραμμάρια αποστέλλονται στο στήθος.

Παρεμπιπτόντως, το λάχανο έχει κακή παρενέργεια - προκαλεί διαδικασίες ζύμωσης στα έντερα και μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό και φούσκωμα. Επομένως, δεν πρέπει να είστε ζήλο με τη χρήση αυτού του προϊόντος.

Η δεύτερη θέση στη διατροφή του μαστού καταλαμβάνεται από μπύρα, ή μάλλον, μαγιά. Όπως και με το λάχανο, η κύρια συνέπεια της συχνής κατανάλωσης τέτοιων τροφίμων είναι το υπερβολικό βάρος. Η μπύρα, όπως ένα μεθυσμένο ποτό, θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να επηρεάζει τα ανδρικά ορμονικά επίπεδα και ακόμη και τη δραστικότητα. Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτό σε άρθρα σχετικά με τον αλκοολισμό μπύρας. Θα ήθελα να παρατηρήσω αμέσως ότι οι γυναίκες που ονειρεύονται να αυξήσουν τα οιστρογόνα μέσω της κατανάλωσης μπύρας είναι απίθανο να πετύχουν.

Η εμφιαλωμένη μπύρα δεν περιέχει σχεδόν πραγματικό λυκίσκο. Η μαγιά, είτε συμπιεσμένη είτε στεγνή, είναι επίσης παστεριωμένη. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η διατροφή ζύμης που παρασκευάζεται θα διευρύνει το στήθος και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στο συκώτι και στο πεπτικό σύστημα.

Γυμνάσια

Ο δεύτερος δημοφιλής τρόπος αύξησης του μεγέθους του μαστού είναι μέσω της σωματικής άσκησης.

Ας κάνουμε μια κράτηση αμέσως ότι δεν έχουμε τίποτα ενάντια σε τέτοια φορτία. Βοηθητικός. Βοηθά να διατηρήσει το σώμα σε καλή κατάσταση. Ναι, και ανακουφίζει το ψυχολογικό άγχος.

Αλλά το στήθος δεν μεγαλώνει. Εάν "ταλαντεύετε" τον θωρακικό μυ, θα είστε σε θέση να σηκώσετε ελαφρώς την προτομή που έχει πέσει μετά τον τοκετό. Αλλά δεν θα μπορείτε πλέον να το κάνετε. Η άσκηση οδηγεί σε αδυναμία και απώλεια βάρους και το υποδόριο λίπος στην περιοχή του θώρακα καίγεται ταχύτερα από ό, τι στους ίδιους μηρούς.

Καλλυντικά

Υπάρχουν πολλές κρέμες, τζελ και λάδια διαθέσιμα για την αύξηση του μαστού. Η σύνθεση περιέχει ένα ορμονικό συστατικό, οπότε υπάρχει πιθανότητα να κάνετε μια μεγαλύτερη προτομή για λίγο. Ελαφρώς - συνήθως κατά 0, 5-1 μεγέθη.

Τα φάρμακα για τη θεραπεία της μαστοπάθειας έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Μόλις το κορίτσι σταματήσει να τα χρησιμοποιεί, τα στήθη επιστρέφουν στο μέγεθός τους μετά από μια εβδομάδα.

Ένα σημαντικό σημείο: ένας γιατρός συνταγογραφεί κρέμες για μαστοπάθεια, καθώς είναι επικίνδυνο να παίρνετε μόνο σας ορμονικά φάρμακα!

Μερικοί γυναικολόγοι είναι βέβαιοι ότι η ανεξέλεγκτη χρήση κρεμών και ελαίων "για μεγέθυνση του μαστού", αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει νεοπλάσματα των μαστικών αδένων.

Ορμόνες

Ορισμένες γυναίκες αποφασίζουν να λάβουν ορμονικά φάρμακα για την αύξηση του μαστού. Μερικά χάπια ελέγχου των γεννήσεων είναι γνωστό ότι έχουν αυτήν την πολύ «όμορφη» παρενέργεια.

Αλλά όταν παίρνετε χάπια, αυτό είναι ένα προσωρινό ζήτημα. Ίσως όχι χωρίς συνέπειες - καθώς μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές και την εμφάνιση υπερβολικού βάρους. Ωστόσο, πολλές γυναίκες λαμβάνουν χάπια ελέγχου των γεννήσεων για δεκαετίες χωρίς επιπλοκές.

Ενέσεις

Οι προσπάθειες αλλαγής του μεγέθους του στήθους με την ένεση «κάτι» σε αυτό για να προσθέσετε όγκο είναι άνω των εκατό ετών. Πρώτον, τα στήθη διογκώθηκαν με ενέσεις παραφίνης. Η πρώτη λειτουργία χρονολογείται από το 1889. Το αποτέλεσμα ήταν, αλλά συνοδεύτηκε από πολλές παρενέργειες. Η παραφίνη είναι μια ουσία ξένη προς το σώμα, ως αποτέλεσμα της οποίας έγινε απόρριψη. Οι φλεγμονώδεις διαδικασίες άρχισαν στο στήθος, κάτι που θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει στο θάνατο του ασθενούς.

Πολύ αργότερα, υγρή σιλικόνη, γέλη πολυακρυλαμιδίου (PAGE) και τα ανάλογα της άρχισαν να εγχέονται στο στήθος. Σε αντίθεση με την παραφίνη, αυτά τα υλικά γίνονται αντιληπτά από το σώμα πολύ καλύτερα. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συστολής της κάψουλας. Γύρω από οποιοδήποτε (ακόμη και θεωρητικά ακίνδυνο) ξένο σώμα, το σώμα σχηματίζει μια προστατευτική κάψουλα που αναπτύσσεται από συνδετικούς ιστούς. Τέτοιες κάψουλες σχηματίζονται ακόμη και γύρω από ένα κοινό θραύσμα. Το πρόβλημα είναι ότι η κάψουλα μπορεί να γίνει πολύ σκληρή. Κάθε διάσπαρτη σταγόνα καλύπτεται με μια κάψουλα, και η σιλικόνη που στρώνεται μέσα στην κάψουλα «στερεοποιείται». Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν συχνές περιπτώσεις όταν, μετά από ενέσεις συνθετικού τζελ, το στήθος αρχίζει να σκληραίνει, ο ασθενής βιώνει πίεση, πόνο. Παρεμπιπτόντως, η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο της δεκαετίας του 1950-1960, η Μέριλιν Μονρόε, παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος μετά την επέμβαση. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2013, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει τη φυσικότητα των πλούσιων μορφών της Μέριλιν, αλλά πέρυσι τα έγγραφα του προσωπικού γιατρού του αστεριού διατέθηκαν στο κοινό.

Η φλεγμονή και η μετανάστευση πηκτής στο στήθος μπορεί να απαιτούν επανεγχείρηση. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε όλη τη σιλικόνη που είναι ενσωματωμένη στο στήθος. Αλλά το κύριο πρόβλημα της γέλης σιλικόνης είναι η καταστροφή της γυναίκας στην αδυναμία αξιόπιστης διάγνωσης του μαστού. Είναι πολύ δύσκολο για έναν μαστολόγο να διαφοροποιήσει (να διακρίνει) ένα πήκτωμα σε έναν αδένα από έναν όγκο. Συνιστάται σε αυτούς τους ασθενείς να πραγματοποιούν διαγνωστικά "στα ίδια χέρια" και να αποθηκεύουν τα αποτελέσματα της έρευνας για συγκριτικά χαρακτηριστικά.

Ένεση υαλουρονικού οξέος στο στήθος

Νέο είναι η αλλαγή στο μέγεθος του μαστού με υαλουρονικό οξύ. Μέχρι στιγμής υπάρχει το μόνο ενέσιμο πληρωτικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αυξάνει τον όγκο της προτομής, τους γλουτούς και άλλα μέρη του σώματος.

Η επίδρασή του είναι παρόμοια με εκείνη των άλλων πληρωτικών με βάση το υαλουρονικό οξύ - όταν μπαίνει στον ιστό, γεμίζει τον μεσοκυτταρικό χώρο, αυξάνοντας έτσι τον όγκο. Όπως κάθε υαλουρονικό οξύ, το τζελ θα διαλυθεί εντός ενός έτους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα σε αυτήν τη μέθοδο, αν και υπάρχουν περιγραφές της μετανάστευσης της γέλης έξω από τον μαστικό αδένα, η οποία μπορεί να οφείλεται στον πολύ μεγάλο όγκο ένεσης. Κατά μέσο όρο, 200-300 ml απαιτούνται για την αύξηση του μαστού.

Τώρα ας προχωρήσουμε στο μειονέκτημα της μεθόδου. Το μέσο κόστος είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος των υαλουρονικών πληρωτικών προσώπου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη εισαγωγής μεγάλων όγκων, το συνολικό ποσό είναι μάλλον μεγάλο. Και το αποτέλεσμα θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο . . .

Ελπίζεται ότι ο ανταγωνισμός από τους κατασκευαστές θα μειώσει την τιμή των πληρωτικών και θα καταστήσει αυτή τη μέθοδο πιο προσιτή.

Λιποπλήρωση μαστού

Το λίπος του ασθενούς χρησιμοποιείται για να γεμίσει το στήθος στο επιθυμητό μέγεθος. Η μέθοδος είναι αμφιλεγόμενη, αλλά δημοφιλής.

Τα λιπώδη κύτταρα μας δεν προκαλούν διαδικασίες απόρριψης στο σώμα και μετά τη μεταμόσχευση στην περιοχή του μαστού ριζώνουν σε ένα νέο μέρος.

Το Lipofilling είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τη διόρθωση του σχήματος του μαστού, εξαλείφοντας την ασυμμετρία, την ανοικοδόμηση μετά από χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των όγκων. Όμως, ως μέθοδος αύξησης του μεγέθους, είναι αναποτελεσματική, καθώς είναι στην πραγματικότητα ικανή να προσθέσει στήθη μεγέθους 0, 5 - 1. Τις περισσότερες φορές, απαιτούνται πολλές εργασίες μεταφοράς λίπους για να επιτευχθεί ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Είναι γνωστό ότι η λιποπλήρωση του μαστού δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών δεν συνιστά τη χρήση της, καθώς οι εκτεταμένες συνέπειες αυτών των επεμβάσεων δεν είναι ακόμη γνωστές. Με άλλα λόγια, η μέθοδος δεν είναι καλά κατανοητή. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της λιποπλήρωσης, οι χειρουργοί τοποθετούν λίπος μόνο στους υποδόριους και τους ρετροματικούς χώρους του αδένα. Ο ίδιος ο αδενικός ιστός δεν επηρεάζεται.

Εμφυτεύματα σιλικόνης

Η αύξηση του μαστού τοποθετώντας ξένα αντικείμενα σε αυτό - οστό, γυαλί, μαλλί, σφουγγάρι και καουτσούκ - είναι γνωστή από τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα. Οι συνέπειες αυτών των επεμβάσεων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένες, καθώς οδήγησαν κυρίως σε απόρριψη ιστών και ακόμη και νέκρωση. Μόνο η εμφάνιση εμφυτευμάτων σιλικόνης στις αρχές της δεκαετίας του 1960 έδωσε τελικά ώθηση στη θετική δυναμική της ανάπτυξης πλαστικής χειρουργικής για την αύξηση του μαστού.

Έκτοτε, τα εμφυτεύματα σιλικόνης έχουν περάσει από πέντε στάδια βελτίωσης.

Ένα σύγχρονο εμφύτευμα μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα. Για την αύξηση του μαστού, χρησιμοποιούνται είτε σταγόνες (δίνουν μεγαλύτερη επίδραση της φυσικότητας) είτε στρογγυλά εμφυτεύματα. Στο εσωτερικό, γεμίζουν με ένα παχύ συνεκτικό πήκτωμα σιλικόνης, το οποίο έχει την ιδιότητα να διατηρεί το σχήμα του και να μην εξαπλώνεται, ακόμη και αν το κέλυφος έχει υποστεί ζημιά, αν και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια στην πράξη.

Φυσικά, η αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων. Αλλά έχει επίσης τους περιορισμούς και τα μειονεκτήματά του. Πρώτον, πραγματοποιείται επεμβατική λειτουργία, η οποία απαιτεί προκαταρκτική εξέταση και σχετίζεται με τους συνήθεις λειτουργικούς κινδύνους.

Δεύτερον, γύρω από το εμφύτευμα, όπως ένα ξένο σώμα, αναπτύσσεται η ίδια προαναφερθείσα κάψουλα συνδετικών ιστών, η οποία σε σπάνιες περιπτώσεις οδηγεί στην ανάπτυξη κάψουλας. Μερικές φορές πρέπει ακόμη και να κάνετε μια δεύτερη επέμβαση για να αφαιρέσετε το καψάκιο. Για να αποφευχθεί αυτή η παρενέργεια στην τελευταία γενιά εμφυτευμάτων σιλικόνης, το κέλυφος άλλαξε: από ομαλό σε τραχύ, καλυμμένο με μικροσκοπικά βίλια. Μια τέτοια επιφάνεια δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μιας υπερβολικά πυκνής και σκληρής κάψουλας.

Τρίτον, το εμφυτευμένο στήθος θα είναι πάντα πιο πυκνό από το φυσικό. Όταν μια γυναίκα βρίσκεται στην πλάτη της, τέτοια στήθη δεν εξαπλώνονται.

Τέταρτον, παραμένει μια ουλή μήκους έως 5 cm: είτε κάτω από το στήθος, είτε στο areola, είτε κάτω από τη μασχάλη, ανάλογα με τη χειρουργική προσέγγιση.

Μετά την αύξηση του μαστού, τα εσώρουχα συμπίεσης πρέπει να φορεθούν για δύο μήνες και στη συνέχεια για άλλους έξι μήνες, η προτομή πρέπει να κρύβεται από το άμεσο ηλιακό φως. Παρεμπιπτόντως, ο ήλιος δεν ωφελεί καθόλου το γυναικείο στήθος, καθώς το υπεριώδες φως προκαλεί πολλές ανεπιθύμητες διαδικασίες στους μαστικούς αδένες. Αρκεί να συγκρίνουμε την ποιότητα του δέρματος σε ηλικιωμένες γυναίκες στην περιοχή ντεκολτέ (η περιοχή ανοιχτή στο φως του ήλιου) και στην περιοχή του μαστού.

Τα εμφυτεύματα στήθους δεν παρεμβαίνουν στις τακτικές εξετάσεις του μαστού και δεν επιτρέπουν στο μωρό να τρέφεται (πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο τοποθέτησης του εμφυτεύματος). Όλα τα εμφυτεύματα έχουν εγγύηση διάρκειας ζωής, αν και με την πάροδο των ετών τα στήθη μπορούν να χάσουν το αρχικό τους σχήμα, επειδή οι ιστοί εξακολουθούν να τεντώνονται με την ηλικία. Σε αυτήν την περίπτωση, τόσο η τακτική άσκηση όσο και η χειρουργική ανύψωση του μαστού, εάν είναι απαραίτητο, θα είναι ευεργετικά.

Η αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα σιλικόνης παραμένει η πιο δημοφιλής πλαστική χειρουργική στον κόσμο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών. Γυναίκες διαφορετικών ηλικιών καταφεύγουν σε αυτό, αλλά δεν συνιστάται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για κορίτσια κάτω των 18 ετών. Δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας για αύξηση του μαστού (εάν όλοι οι δείκτες υγείας είναι φυσιολογικοί), επειδή τα όμορφα στήθη μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε ηλικία!