Προσθετική στήθους

Αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού μπορεί να καταστεί ζωτικής σημασίας για μια γυναίκα λόγω πολλών παραγόντων: απώλεια μαστού λόγω καρκίνου, συγγενείς ανωμαλίες, φυσικά μικρά στήθη, υποανάπτυξη των μαστικών αδένων, ξαφνική απώλεια βάρους ή απώλεια όγκου του μαστού μετά το θηλασμό. Η επιθυμία για μεγέθυνση του στήθους συνήθως δεν είναι μόνο μια ιδιοτροπία του δίκαιου σεξ, αλλά και η επιθυμία να νικήσει πολλά σύμπλοκα που σχετίζονται με αυτήν την περιοχή του σώματος. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική αναπτύσσεται καθημερινά και μπορεί να προσφέρει στις γυναίκες πολλές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος της αύξησης του μεγέθους του μαστού.


Μέθοδοι χειρουργικής πρόσβασης για αύξηση του μαστού:

 • Αξονική μέθοδος (μασχαλιαία)σας επιτρέπει να διατηρήσετε την ακεραιότητα του μαστού, καθώς και την ευαισθησία του μαστού. Η μετεγχειρητική ουλή βρίσκεται σε μια εμφανή περιοχή. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι απαιτείται υψηλός επαγγελματισμός του χειρουργού και καλός ενδοσκοπικός εξοπλισμός για την επιτυχή αύξηση του μαστού. Όταν χρησιμοποιείτε τη μασχαλιαία μέθοδο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετήσετε σωστά το εμφύτευμα.
 • Περιεωριακή μέθοδοςπεριλαμβάνει μια τομή κατά μήκος του κατώτερου περιθωρίου του areola της θηλής, ακριβώς ανάμεσα σε χρωματισμένο και άβαφο δέρμα. Η αύξηση του μαστού με αυτήν τη μέθοδο είναι κατάλληλη για γυναίκες που έχουν ήδη παιδιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραβίασης των αγωγών γάλακτος. Η περιαιολογική μέθοδος είναι κατάλληλη για μικρά εμφυτεύματα. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο χειρουργός μπορεί να κάνει πλαστική χειρουργική θηλή ταυτόχρονα, χωρίς πρόσθετες τομές.
 • Υποβιβαστική μέθοδοςμία από τις ασφαλέστερες μεθόδους αύξησης του μαστού. Ο χειρουργός κάνει μια τομή στο στήθος της γυναίκας για να τοποθετήσει το εμφύτευμα. Έτσι, στον χειρουργό παρέχεται εύκολη πρόσβαση στον σχηματισμό της κλίνης εμφυτεύματος. Γι 'αυτό το τοποθετεί με τον βέλτιστο τρόπο. Η ουλή μετά την αύξηση του μαστού είναι αόρατη, καθώς κρύβεται από τη φυσική πτυχή του μαστού. Το καλύτερο από όλα, αυτή η μέθοδος χειρουργικής αύξησης του μαστού είναι κατάλληλη για γυναίκες με έντονη θωρακική πτυχή.
 • Ομφαλική πρόσβασηδεν είναι δημοφιλές, γιατίσας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εμφυτεύματα γεμάτα μόνο με αλατούχο διάλυμα, το οποίο έχει ήδη χάσει τη σημασία του. Η ουσία αυτής της μεθόδου είναι ότι τα εμφυτεύματα τοποθετούνται μέσω μιας τομής πάνω από τον ομφαλό. Ο χειρουργός σχηματίζει ειδικές ενδοσκοπικές σήραγγες κάτω από το δέρμα από τον ομφαλό έως το στήθος για ενδοπροθέσεις. Τα εμφυτεύματα παραδίδονται μέσω αυτών στην τσέπη του μαστού και μόνο μετά από αυτό γεμίζουν με αλατόνερο. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η πλήρης απουσία ουλών και ουλών στην περιοχή του θώρακα.
 • Διαδερματική πρόσβασηχρησιμοποιείται σε συνδυασμό με κοιλιακή πλαστική χειρουργική, ώστε να μην κάνετε επιπλέον τομές στο σώμα του ασθενούς. Για αυτό, ο χειρουργός τοποθετεί το εμφύτευμα μέσω μιας τομής στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η απουσία ουλών στο στήθος.

Γαλουχία μετά την αύξηση του μαστού

Κατά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού με τη μασχαλιαία ή υποβρυχιακή μέθοδο, οι αγωγοί γάλακτος του μαστού δεν διαταράσσονται, οπότε αν μια γυναίκα έχει γενετική προδιάθεση για θηλασμό, μπορεί να μην φοβάται τα μελλοντικά της παιδιά. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι ο προγραμματισμός για εγκυμοσύνη μετά την αύξηση του μαστού δεν πρέπει να ξεκινά νωρίτερα από 1-2 χρόνια μετά την αύξηση του μαστού με εμφυτεύματα.

Ενδείξεις για αύξηση του μαστού

 • Πτώση του μαστού μετά το θηλασμό.
 • Ptosis του μαστού ως αποτέλεσμα της απότομης μείωσης του βάρους.
 • Υποανάπτυκτες μαστικοί αδένες (υποπλασία του μαστού)
 • Απώλεια μαστικών αδένων λόγω καρκίνου.
 • Η επιθυμία του ασθενούς να έχει μεγαλύτερα στήθη.

Ποικιλίες εμφυτευμάτων για αύξηση του μαστού

Είναι σύνηθες να διακρίνουμε τα εμφυτεύματα δύο τύπων: ανατομικά και στρογγυλά. Όλα έχουν τραχύ ή λείο κέλυφος. Ποιος τύπος χρήσης συζητείται πάντα με τον χειρουργό. Οι ειδικοί διαιρούν το μέγεθος των εμφυτευμάτων κατ 'όγκο, το οποίο μετράται σε χιλιοστόλιτρα. Τα εμφυτεύματα επιλέγονται αυστηρά ξεχωριστά για κάθε ασθενή, τηρώντας τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά της.

Προετοιμασία για αύξηση του μαστού

Για να προετοιμαστεί μια γυναίκα για την αύξηση της μαστοπλαστικής, απαιτείται προσωπική διαβούλευση με έναν ειδικό, ο οποίος θα πει για τα χαρακτηριστικά και τις λεπτές λεπτομέρειες της χειρουργικής επέμβασης, καθώς και για το αποτέλεσμα που έχει προγραμματιστεί να επιτευχθεί. Μετά από αυτό, ο ασθενής αποστέλλεται για μια σειρά εξετάσεων: γενική εξέταση αίματος και ούρων, αίμα για HIV, ηπατίτιδα, σύφιλη, βιοχημική εξέταση αίματος και μελέτες: ΗΚΓ, φθοριογραφία, διαβούλευση με μαστολόγο, γυναικολόγο και αναισθησιολόγο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών καθιστούν δυνατή την ανίχνευση σε μια γυναίκα αντενδείξεων για αύξηση του μαστού. Ο ειδικός ενημερώνει επίσης ότι ως προετοιμασία για την αύξηση της μαστοπλαστικής αξίζει να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες: το αλκοόλ και τα τσιγάρα σε δύο εβδομάδες. Δεν μπορείτε να φάτε ή να πιείτε την ημέρα πριν από την πλαστική χειρουργική.

Πώς πραγματοποιείται η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού;

Την ημέρα κατά την οποία προγραμματίστηκε η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού, ο ασθενής πρέπει να φτάσει στην κλινική, κατά προτίμηση εκ των προτέρων, ώστε να υπάρχει χρόνος για προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση. Αμέσως πριν από την αύξηση του μαστού, ο χειρουργός κάνει σημάδια στο σώμα της γυναίκας σύμφωνα με την προηγουμένως επιλεγμένη μέθοδο εκτέλεσης της επέμβασης. Αυτές μπορούν να είναι διακεκομμένες γραμμές στο κάτω όριο του areola της θηλής, γραμμές στην περιοχή της πτυχής του μαστού κ. λπ. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευαστικές δραστηριότητες, στον ασθενή χορηγείται γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, η περιοχή του μαστού αντιμετωπίζεται με διάλυμα απολύμανσης και ξεκινά η αύξηση της μαστοπλαστικής. Για να το κάνει αυτό, ο χειρουργός κάνει τομές με ένα νυστέρι σύμφωνα με τα σημάδια, εγκαθιστά προ-προετοιμασμένα εμφυτεύματα με τον βέλτιστο τρόπο προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη εμφάνιση του μαστού. Στο τέλος της αύξησης της μαστοπλαστικής, εφαρμόζονται ράμματα και επίδεσμος στις τομές, και στη συνέχεια τοποθετείται ένα ένδυμα συμπίεσης στη γυναίκα. Ο συνολικός χρόνος λειτουργίας δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες, αυτό είναι ατομικό.

Πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε μετά την αύξηση του μαστού;

Αμέσως μετά την πλαστική αύξηση του μαστού, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο, επειδήη επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Στη συνέχεια, η γυναίκα θα πρέπει να έρχεται κάθε δεύτερη μέρα για σάλτσες μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα, περίπου 1-1, 5 εβδομάδες. Κατά την πρώτη εβδομάδα, ο ασθενής μπορεί να αισθάνεται βαρύτητα στο στήθος και τον πόνο, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, διότιΚατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το πρήξιμο των μαστικών αδένων επιμένει. Για να ανακουφίσει την ευημερία της γυναίκας, ο χειρουργός συνταγογραφεί αναλγητικά. Μην ξεχνάτε ότι είναι απαραίτητο να φοράτε εσώρουχα συμπίεσης, θα αποτρέψει την ανάπτυξη οιδήματος, θα κρατήσει τα εμφυτεύματα στη θέση του και θα διευκολύνει τη ζωή κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης, η οποία θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα. Με την πάροδο του χρόνου, το οίδημα θα υποχωρήσει και στη συνέχεια θα είναι δυνατή η αξιολόγηση των πραγματικών αποτελεσμάτων της αύξησης του μαστού. Αξίζει να σταματήσετε να φοράτε ένα σουτιέν συμπίεσης μόνο μετά από την άδεια του χειρουργού, τότε μια εύκολη και γρήγορη ανάρρωση μετά την επέμβαση δεν θα είναι πολύ καιρό.

Γιατί χρειάζεστε ρούχα συμπίεσης μετά την αύξηση της μαστοπλαστικής;

Τα εσώρουχα συμπίεσης είναι ένα ειδικό σουτιέν κατασκευασμένο από ελαστικές ίνες με ταινία στερέωσης στην κορυφή. Μετά την αύξηση της μαστοπλαστικής, φοριέται να σχηματίσει μια φυσική κάψουλα για εμφυτεύματα στο στήθος της γυναίκας. Χάρη σε αυτό το εσώρουχο, τα εμφυτεύματα στήθους στερεώνονται στη σωστή θέση και δεν κινούνται. Το πρήξιμο μετά από χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να αναπτυχθεί επειδή το σουτιέν πιέζει ενάντια στον κύριο μυικό θωρακικό. Δεν είναι δυνατόν για όλες τις γυναίκες να αντικαταστήσουν τα εσώρουχα συμπίεσης με μια τακτική αθλητική μπλούζα · πριν από αυτό, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το χειρουργό σας.

Τι πρέπει να εγκαταλείψετε αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού;

 • Φυσική δραστηριότητα βαριάς φύσης.
 • Ανύψωση βαρέων αντικειμένων.
 • Αθλητικές δραστηριότητες;
 • Περιποιήσεις σπα, μπάνιο, σάουνα
 • Ηλιοθεραπεία, κολύμπι σε ανοιχτά νερά.
 • Κοιμηθείτε στο πλάι σας, γυρίζει στο πλάι σας.

Πιθανές επιπλοκές μετά την αύξηση του μαστού

 • Ορόματα, αιματώματα;
 • Μετατόπιση μοσχεύματος, το έντονο περίγραμμά του.
 • Κάψουλα συστολή
 • Ουλές Keloid;
 • Απώλεια ευαισθησίας στις θηλές και στο στήθος.

Πώς να λερώσετε ράμματα μετά από χειρουργική επέμβαση;

Για την επιτυχή επούλωση των βελονιών μετά την αύξηση του μαστού, αρκεί η ενδελεχής φροντίδα τους, ενώ δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα και αλοιφές.

Αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού:

 • Σακχαρώδης διαβήτης και φυματίωση.
 • Ογκολογία;
 • Η παρουσία χρόνιων και μολυσματικών ασθενειών στο οξύ στάδιο.
 • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
 • Κακή πήξη του αίματος.
 • Τάση ουλών
 • Κιρσοί;
 • Περίοδος γαλουχίας;
 • Εγκυμοσύνη;
 • Εμμηνόρροια;
 • HIV, ηπατίτιδα, σύφιλη
 • Ηλικία κάτω των 18 ετών.

Ερώτηση απάντηση

Πόσο σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε σεξ;

Δεν πρέπει να συνεχίσετε την οικεία ζωή σας νωρίτερα από ένα μήνα μετά την πλαστική χειρουργική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη συνουσία το αίμα μπορεί να ρέει στο στήθος, καθώς και επιπλέον σωματική δραστηριότητα κατά την οποία το στήθος μπορεί να κινηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμπιεστεί.

Μπορώ να κάνω ηλιοθεραπεία μετά την επέμβαση;

Με την πάροδο του χρόνου, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό έως ότου οι ραφές επουλωθούν και γίνουν λευκές. Ακόμα κι αν ο ήλιος δεν τους επηρεάζει άμεσα, μια γυναίκα δεν πρέπει να είναι έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορώ να ασκήσω μετά την αύξηση του μαστού;

Είναι πιθανό, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει το σώμα. Ακόμα και μετά από ενάμισι μήνα, αξίζει να κάνετε άσκηση με προσοχή και δεν πρέπει να φορτώσετε καθόλου τους θωρακικούς μύες.

Πότε μπορώ να κάνω ντους μετά την αύξηση του μαστού;

7 ημέρες αργότερα. Αλλά και πάλι, το κύριο πράγμα είναι να κάνετε προσεκτικά όλες τις κινήσεις, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε επιπλέον τον χειρουργό σας.