Χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού: πώς γίνεται, ποια εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται

Η αύξηση του μαστού είναι μια αισθητική διαδικασία που επιτρέπει σε μια γυναίκα να επιτύχει το επιθυμητό μέγεθος του στήθους της. Μπορείτε να πάρετε μια αύξηση σε ένα μέγεθος μη λειτουργικά - με ασκήσεις, κρέμες, φορώντας διορθωτικά εσώρουχα και ούτω καθεξής. Αλλά αυτές οι μέθοδοι δεν βοηθούν τον καθένα και δεν έχει αρκετή υπομονή κάθε γυναίκα (τα αποτελέσματα από τις λαϊκές μεθόδους δεν εμφανίζονται νωρίτερα έξι μήνες αργότερα). Για ένα γρήγορο αποτέλεσμα και για μια σημαντική αύξηση των αδένων, θα πρέπει να πάτε κάτω από το μαχαίρι ενός πλαστικού χειρουργού.

σήμανση για επέμβαση αύξησης του μαστού

Χειρουργική επέκταση μαστού

Η μαστοπλαστική είναι το όνομα μιας επέμβασης που σχετίζεται με το πεδίο της επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής. Η αύξηση της προτομής πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ενδείξεις:

 • Αισθητική - όταν δεν υπάρχουν αποκλίσεις στις αναλογίες και το σχήμα του μαστού, αλλά η γυναίκα βιώνει ψυχολογική δυσφορία από την προτομή της.
 • Ιατρικό - όταν το στήθος απουσιάζει πλήρως ή εν μέρει (μετά από χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό), έχει λανθασμένη μορφή (για παράδειγμα, υπάρχει δυσανάλογη).

Η αύξηση του μαστού πραγματοποιείται μέσω της εγκατάστασης εμφυτευμάτων ή της εισαγωγής λιποκυττάρων. Η δεύτερη μέθοδος είναι νέα (χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004 στο Τόκιο) και χρησιμοποιείται μόνο σε μερικές κλινικές στον κόσμο. Ο πρώτος τύπος χειρουργικής επέμβασης είναι πανταχού παρών - σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχουν δεκάδες ιδρύματα που προσφέρουν αρθροπλαστική μαστού. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη ανύψωση στήθους για τη διαμόρφωση του μαστού.

Οι τακτικές της επέμβασης καταρτίζονται ξεχωριστά για κάθε ασθενή. Ο τύπος της τομής (κάτω από το στήθος ή μέσω της μασχάλης), η επιλογή τοποθέτησης του βιοϋλικού (κάτω από τον μυ, τον αδενικό ιστό, μικτό), καθώς και το σχήμα του εμφυτεύματος καθορίζονται από τα χαρακτηριστικά:

 • ανάπτυξη των βασικών μυών του θωρακικού
 • την παρουσία ή την απουσία μαστοπότωσης (επίκτητη μείωση του μαστικού αδένα)
 • πάχος και ελαστικότητα του δέρματος και του υποδόριου ιστού.
 • την παρουσία παραμόρφωσης του στέρνου και των πλευρών.
ειδική διαβούλευση πριν από την αύξηση του μαστού

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστοπλαστική πρέπει να είναι προετοιμασμένες για προσωρινή αύξηση του μαστού. Μετά από μερικά χρόνια, τα εμφυτεύματα φθείρονται (γίνονται λιγότερο ελαστικά), το μέγεθος των μαστικών αδένων μειώνεται ξανά και το σχήμα χάνεται. Η επαναλειτουργία πραγματοποιείται περίπου κάθε 7-10 χρόνια (η ακριβής ημερομηνία λήξης εξαρτάται από το υλικό).

Επιλογή εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα διαφέρουν ως προς τον τύπο πλήρωσης. Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται στη μαστοπλαστική:

Υγρό σιλικόνης

Είναι παρόμοιο σε συνέπεια με το φυτικό έλαιο. Επιτρέπει την επίτευξη σημαντικής αύξησης (έως 4 μεγέθη και άνω), αλλά διορθώνει ελάχιστα το σχήμα, απαιτείται επιπλέον σύσφιξη. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι το περιεχόμενο αλλάζει εύκολα τη θέση του στην προτομή, γεγονός που κάνει τους μαστικούς αδένες να φαίνονται διαφορετικοί. Τα στήθη σιλικόνης φαίνονται τα πιο αφύσικα.

εμφυτεύματα σιλικόνης για αύξηση του μαστού

Συνολικό τζελ

Αυτό το υλικό είναι πιο σκληρό από τη σιλικόνη και μοιάζει με ζελέ. Τα στήθη με ένα τέτοιο εμφύτευμα φαίνονται πιο φυσικά, υπάρχει λιγότερος κίνδυνος να χάσουν το σχήμα τους. Εξαιρούνται περιπτώσεις θραύσης κελύφους και διαρροής περιεχομένου. Μείον - σε σύντομη διάρκεια ζωής (θα πρέπει να αλλάζει κάθε 5-7 χρόνια) και σχετική σοβαρότητα (γι 'αυτό δεν συνιστάται η αύξηση κατά περισσότερο από 2 μεγέθη).

συνεκτικά εμφυτεύματα γέλης για αύξηση του μαστού

Πολύ συνεκτικό τζελ

Υλικό με τη συνέπεια της μαρμελάδας. Θεωρείται το ασφαλέστερο για εμφυτεύματα στήθους. Παρέχει φυσικό σχήμα στήθους. Μείον - σε υψηλή "μνήμη σχήματος" - με παρατεταμένη έκθεση στον μαστικό αδένα (για παράδειγμα, με συνεχή ύπνο με το στομάχι προς τα κάτω), σχηματίζεται μια επίμονη παραμόρφωση που δεν μπορεί να διορθωθεί.

Διάλυμα αλατούχου νερού

Το πιο ξεπερασμένο και αναξιόπιστο υλικό. Ο κίνδυνος επιπλοκών είναι πολύ υψηλός. Ήδη 8 μήνες μετά την επέμβαση, τα άλατα κρυσταλλώνονται και μπορούν να διαπεράσουν το κέλυφος του εμφυτεύματος. Το αλατούχο διάλυμα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική λόγω του χαμηλού κόστους του.

Τα στρογγυλά ή σταγόνα εμφυτεύματα θα προσφέρονται στις γυναίκες για να διαλέξουν. Διαφέρουν σε σχήμα. Η δεύτερη ποικιλία θεωρείται ανατομικά σωστή.

σε σχήμα σταγόνας και στρογγυλά εμφυτεύματα για αύξηση του μαστού

Τα στρογγυλά εμφυτεύματα συνιστώνται για μικρή διόρθωση (για αύξηση 1 μεγέθους), καταλληλότερα για διόρθωση σχήματος (για παράδειγμα, μετά τον τοκετό ή μετά τη σίτιση). Εάν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια σημαντική προτομή, τότε θα καταλήξει να φαίνεται αφύσικο (οι μαστικοί αδένες θα προεξέχουν πάρα πολύ).

Τα εμφυτεύματα σε σχήμα σταγόνας έχουν ασύμμετρο σχήμα - το άνω άκρο είναι λεπτότερο, πυκνώνει προς τα κάτωΗ εμφάνισή τους είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό γυναικείο στήθος. Ένα σχετικό μειονέκτημα είναι η πυκνή υφή τους (απαραίτητη για τη διατήρηση του σχήματος), εξαιτίας αυτού, όταν αισθάνεστε, μπορείτε να μαντέψετε ότι η προτομή είναι τεχνητή.

Προετοιμασία και εκτέλεση της λειτουργίας

Η μαστοπλαστική γίνεται μόνο για απολύτως υγιείς γυναίκες. Για 5-10 ημέρες, ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη ιατρική εξέταση για να αποκλείσει τις αντενδείξεις. Υποχρεωτικά είναι:

 • εργαστηριακές εξετάσεις (αίμα για πήξη, γενικές και βιοχημικές εξετάσεις για λοιμώξεις και φλεγμονή).
 • ΗΚΓ;
 • φθοριογραφία
 • Υπέρηχος μαστού
 • εξέταση από θεραπευτή, μαστολόγο, γυναικολόγο.

Η επέμβαση αύξησης του μεγέθους του μαστού ακυρώνεται σε περίπτωση μαστοπάθειας και άλλων ασθενειών των μαστικών αδένων, μολυσματικών ασθενειών οποιασδήποτε γένεσης, τυχόν μη επεξεργασμένων νεοπλασμάτων, διαταραχών πήξης του αίματος. Το όριο ηλικίας είναι 18 ετών - η μαστοπλαστική δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα λόγω του ελλιπούς σχηματισμού σώματος. Μια άλλη αντένδειξη είναι η ατελής γαλουχία.

Εκτός από τους υγειονομικούς ελέγχους, η προετοιμασία για την αύξηση του μαστού περιλαμβάνει τη μη λήψη ορμονών και φαρμάκων με σαλικυλικά (14 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση). Μην καπνίζετε και μην πίνετε αλκοόλ 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της μαστοπλαστικής, ολόκληρη η επιφάνεια του μαστού και η θέση της μελλοντικής ανατομής ιστού αντιμετωπίζονται με αντισηπτικό για να αποφευχθεί η είσοδος στο τραύμα και η εξάπλωση της λοίμωξης. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι από 60 έως 130 λεπτά.

Το κόστος

Η αύξηση του μαστού μπορεί να γίνει μόνο με επιπλέον χρέωση. Οι τιμές καθορίζονται από το κόστος:

 • προκαταρκτική εξέταση ειδικών και αναλύσεων ·
 • άμεση εργασία της χειρουργικής ομάδας ·
 • αναισθητικό φάρμακο
 • ενδοπροθέσεις (η τιμή των εμφυτευμάτων εξαρτάται από το υλικό και το μέγεθος).
 • παραμονή στο νοσοκομείο και μετεγχειρητική περίθαλψη (πρέπει να είστε στην κλινική για 1-3 ημέρες).

Η τιμή επηρεάζεται επίσης από τα προσόντα των γιατρών. Όσο πιο έμπειροι ειδικοί εκτελούν τη χειρουργική επέμβαση, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος του ράμματος ή της αύξησης του μαστού χωρίς ραφή.

Πιθανές επιπλοκές

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, είναι απαραίτητο να σταθμίσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, καθώς η μαστοπλαστική έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - είναι υψηλός κίνδυνος αρνητικών συνεπειών της αύξησης του μαστού. Εάν η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε έναν ασθενή με αντενδείξεις, παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, τότε ενδέχεται να εμφανιστούν επιπλοκές:

 • αιματώματα
 • λεμφορροία (συσσώρευση υγρού ιστού στον υποδόριο ιστό ραμμένου τραύματος).
 • ουλές χηλοειδών (ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια ουλή πάνω από το δέρμα).
 • λοιμώδης λοίμωξη
 • ρήξη ή μετατόπιση της ενδοπρόθεσης.
 • ινώδεις σχηματισμοί.

Ακόμη και με την τήρηση των κανόνων, δεν αποκλείεται ο κίνδυνος αύξησης του μαστού ως απόρριψη του εγκατεστημένου εμφυτεύματος από το σώμα. Ο μόνος τρόπος από αυτήν την κατάσταση είναι η πλήρης απομάκρυνση της ενδοπρόθεσης και η μακροπρόθεσμη εξάλειψη των συνεπειών που προκύπτουν.

Αναμόρφωση

Οποιαδήποτε χειρουργική διόρθωση του μαστού απαιτεί μακροχρόνια ανάρρωση. Η διεξοδική αποκατάσταση προστατεύει από επιπλοκές. Την πρώτη εβδομάδα, συνιστάται να παραμείνετε στο κρεβάτι (1-3 ημέρες στο νοσοκομείο, τον υπόλοιπο χρόνο - στο σπίτι). Ο πόνος τις πρώτες ημέρες μετά τη μαστοπλαστική είναι φυσιολογικός λόγω της έντασης του δέρματος και του μετεγχειρητικού οιδήματος, αλλά σταδιακά εξασθενεί και εξαφανίζεται (μέχρι το τέλος της 10ης ημέρας, τα συμπτώματα θα πρέπει σίγουρα να εξαφανιστούν).

Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, η γυναίκα πρέπει να λάβει αντιβιοτικά για την πρόληψη της λοίμωξης (η πορεία είναι από 5 έως 10 ημέρες, ανάλογα με το συνταγογραφούμενο φάρμακο). Ένα μήνα ή ενάμιση μήνα μετά τη μαστοπλαστική, πρέπει να φοράτε ειδικά εσώρουχα συμπίεσης, τα οποία θα διορθώσουν το σωστό σχήμα του ανανεωμένου μαστού και θα επιταχύνουν την επούλωση του χειρουργικού τραύματος.

λήψη χαπιών μετά από χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού

Μια σημαντική σύσταση αφορά τη σωματική δραστηριότητα. Για 2-3 μήνες, δεν πρέπει να σηκώνετε βάρη άνω των 3 κιλών, δεν πρέπει να πηγαίνετε για σπορ (συμπεριλαμβανομένου του τεντώματος και του τρεξίματος). Μπορείτε να κάνετε σεξ μετά από 7-10 ημέρες (ανάλογα με το πώς αισθάνεστε), αλλά για τις πρώτες 8 εβδομάδες, χρησιμοποιήστε μόνο την κλασική ιεραποστολική θέση - στην πλάτη σας.

Φωτογραφία: πριν και μετά

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 65% των αιτήσεων για υπηρεσίες μαστοπλαστικής σχετίζονται με την απώλεια του σχήματος του μαστού μετά τον τοκετό και τον θηλασμό. Εκτός από το facelift, οι γυναίκες παραγγέλνουν επίσης αύξηση του όγκου (κατά 1-2 μεγέθη).

πριν και μετά την επέμβαση αύξησης του μαστού

Χωρίς ιατρικές ενδείξεις, οι γυναίκες στρέφονται συχνότερα σε χειρουργούς για να εξαλείψουν μια τέτοια έλλειψη μορφής όπως πολύ μικρά στήθη (συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μηδενικό μέγεθος). Ακόμα και χωρίς φωτογραφία πριν και μετά την επέμβαση, είναι σαφές ότι τέτοιες γυναίκες χρειάζονται μαστοπλαστική για να απαλλαγούν από την αμφιβολία. Τα φυσικά μεγέθη προτομής 2 και 3 αντιμετωπίζονται λιγότερο συχνά.

φωτογραφίες πριν και μετά τη χειρουργική αύξηση του μαστού

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 2017 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2, 5 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις στηθών στον κόσμο. Από αυτά, μόνο στο 11% των περιπτώσεων εγκαταστάθηκαν τεράστια εμφυτεύματα για την αύξηση της προτομής έως το μέγεθος 5 (περισσότερες από "έξι" παραγγελίες μόνο 5%). Το πιο συνηθισμένο είναι το μεσαίο μέγεθος 3 (πάνω από 71%).

στήθη πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος αύξησης του μαστού είναι χωρίς σιλικόνη (χρησιμοποιώντας εμφυτεύματα ηλίου) μέσω της μασχάλης. Εάν πριν από πέντε χρόνια, προτιμήθηκε η στρογγυλή ενδοπρόθεση (περίπου 85%), τώρα οι γυναίκες προτιμούν τη φυσικότητα και επιλέγουν εμφυτεύματα σε σχήμα δακρύων.

Μη χειρουργικές μέθοδοι αύξησης

Είναι αδύνατο να επιτευχθεί σημαντική ανάπτυξη των αδένων χωρίς χειρουργική επέμβαση. Μπορείτε να ενισχύσετε μόνο τους θωρακικούς μύες, να διορθώσετε τη στάση του σώματος, να προσθέσετε λίγο λιπώδη ιστό, να βελτιώσετε την ελαστικότητα του δέρματος - στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα δώσει αύξηση 1 μεγέθους, αλλά πιο συχνά θα διορθώσει απλά το σχήμα. Η κύρια μέθοδος αύξησης του μαστού είναι αθλητικές ασκήσεις συν κρέμες. Φορώντας διορθωτικά εσώρουχα σας επιτρέπει να επιτύχετε μια οπτική σύσφιξη: οι σουτιέν ώθησης αυξάνουν την προτομή, γεγονός που το κάνει να φαίνεται ένα μέγεθος μεγαλύτερο.

Γυμνάσια

Η τακτική άσκηση θα ενισχύσει τους μυς - θα τονώσει και θα "σηκώσει" τους μαστικούς αδένες. Ως αποτέλεσμα, η προτομή σφίγγεται και προσθέτει λίγο όγκο. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ μεγάλη και επίπονη. Για να επιτύχετε ένα έντονο αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 6-10 μήνες καθημερινές ασκήσεις στο στήθος (20-40 λεπτά το καθένα).

ασκήσεις για αύξηση του μεγέθους του μαστού

Οι πέντε απλούστερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι περιστρέφονται με τεντωμένα χέρια, κλείνοντας τις παλάμες σας μπροστά από το στήθος σας, τραβώντας τα χέρια σας πίσω, σηκώνοντας οποιοδήποτε αντικείμενο μπροστά σας και πίσω από το κεφάλι σας, σηκώνοντας το στήθος σας από μια επιρρεπή θέση. Προσθέστε ταλάντευση αλτήρα σε αυτήν την προπόνηση.

Τροφή

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση οσπρίων και δημητριακών, καθώς και οποιωνδήποτε τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαστικών αδένων. Αλλά μια τέτοια δίαιτα θα είναι χρήσιμη μόνο για κορίτσια κατά την εφηβεία. Με ένα σχηματισμένο σχήμα, δεν θα είναι δυνατόν να προκαλέσουμε ανάπτυξη του μαστού με τη διατροφή (με μια δίαιτα, μπορείτε να μειώσετε μόνο την ποσότητα του λιπώδους ιστού, δηλαδή να μειώσετε την προτομή).

Λαϊκές μέθοδοι

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο Διαδίκτυο σχετικά με τις μη παραδοσιακές μεθόδους αύξησης του όγκου του μαστού. Να είστε προσεκτικοί με τα πειράματα στο σπίτι, καθώς πολλά από αυτά είναι επικίνδυνα. Για παράδειγμα, πολλά φόρουμ συζητούν τη λαϊκή μέθοδο διεύρυνσης της προτομής χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, εάν αναμιγνύεται με μια κρέμα και εφαρμόζεται κάθε μέρα, τότε λόγω ερεθισμού των ιστών σε 1-2 μήνες, οι μαστικοί αδένες θα αυξηθούν κατά μέγεθος ή ακόμα περισσότερο. Αυτός είναι ένας μύθος, δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτε άλλο παρά ένα έγκαυμα από αυτήν τη μέθοδο.

Μια ακόμη πιο επικίνδυνη συμβουλή είναι να κάνετε ένεση φυσιολογικού ορού στο στήθος με σύριγγα. Τέτοιες ενέσεις δίνουν μια μικρή αύξηση στην προτομή για 1-2 ημέρες. Αλλά το κόστος της προσωρινής ομορφιάς θα είναι σοβαρά προβλήματα όπως η ταχεία ανάπτυξη όγκων.

Από την πρώτη ματιά γελοίες συμβουλές, η πιο αβλαβής είναι η αύξηση της προτομής με τη δύναμη της σκέψης. Φυσικά, δεν θα υπάρξει πραγματική αύξηση του όγκου από την αυτόματη εκπαίδευση. Αλλά η αυτο-ύπνωση κάνει μια γυναίκα πιο σίγουρη στον εαυτό της - η κυρία ισιώνει τους ώμους της, ισιώνει την πλάτη της, γεγονός που κάνει τα στήθη της να φαίνονται μεγαλύτερα οπτικά.

Αποτελέσματα (φωτογραφία)

Από όλους τους μη ιατρικούς τρόπους για να αλλάξετε την εμφάνιση της προτομής, τα αθλήματα είναι τα πιο αποτελεσματικά. Όμως το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό το νωρίτερο έξι μήνες αργότερα (με την τακτική προπόνηση).

φωτογραφίες πριν και μετά την αύξηση του μαστού με τη βοήθεια αθλημάτων

Στη δεύτερη θέση είναι η αυτόματη προπόνηση και η διόρθωση στάσης. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, το μέγεθος του στήθους δεν έχει αλλάξει επίσημα, αλλά λόγω της ευθείας πλάτης, της έλξης στην κοιλιά και των ισιωμένων ώμων, η προτομή φαίνεται πιο ελκυστική.

πριν και μετά την αύξηση του μαστού διορθώνοντας τη στάση του σώματος

Εάν δεν είναι αρκετό για ένα κορίτσι να διαμορφώσει την προτομή και το οπτικό αποτέλεσμα ενός σφιγμένου μαστού, τότε δεν μπορεί να κάνει χωρίς χειρουργική επέμβαση. Μόνο τα εμφυτεύματα μπορούν να προσθέσουν διάφορα μεγέθη. Αλλά πριν πάτε στο χειρουργικό τραπέζι, είναι απαραίτητο να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα - για να εκτιμήσετε εάν η επιθυμητή ομορφιά αξίζει τις πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές και εάν μια γυναίκα είναι έτοιμη να αλλάξει ενδοπροθέσεις κάθε 5-7 χρόνια.