Αύξηση του μαστού πριν και μετά, αποκατάσταση και αντενδείξεις

Ανά πάσα στιγμή, τα ελαστικά, όμορφα στήθη υπήρξαν μια ειδική πηγή υπερηφάνειας για τους εκπροσώπους του όμορφου μισού της ανθρωπότητας. Τονίζει την υγεία και την ελκυστικότητα του ιδιοκτήτη της και, φυσικά, προσελκύει τις απόψεις του αντίθετου φύλου.

Ωστόσο, όχι πάντα οι γυναίκες μπορούν να καυχηθούν με μεγάλα, ελαστικά στήθη. Σήμερα αυτό το πρόβλημα επιλύεται εύκολα με τη βοήθεια της αύξησης του μαστού. Η διάρκεια της λειτουργίας διαρκεί μόνο λίγες ώρες και το αποτέλεσμα που θα ληφθεί θα σας ευχαριστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενδείξεις για μεγέθυνση αποτυχιών

Οι κύριες ενδείξεις για την αύξηση του μαστού είναι:

 • Μικρό μέγεθος στήθους.
 • Αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία.
 • Ταχεία απώλεια βάρους.
 • Επιδείνωση όγκου και σχήματος μετά τον τοκετό.
 • Επίκτητη ή συγγενής ασυμμετρία των μαστικών αδένων.

Τεχνολογία χειρουργικής αύξησης μαστού

Πριν από την επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε προκαταρκτική διαβούλευση. Εκτός από την εξέταση ενός πλαστικού χειρουργού, πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε έναν αναισθησιολόγο.

Η αύξηση του μαστού ταξινομείται ως μια σημαντική χειρουργική επέμβαση υπό γενική αναισθησία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να περάσετε από μια σειρά εξετάσεων πριν κάνετε μια αύξηση του μαστού.

Αυτά, πρώτα απ 'όλα:

 • Βιοχημική και γενική ανάλυση αίματος και ούρων.
 • Φθοριογραφία στήθους.
 • Εξέταση από γυναικολόγο και ογκολόγο-μαστολόγο.
 • Ηλεκτροκαρδιογραφική μελέτη.

Επίσης, πραγματοποιείται ανάλυση για την πιθανή εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται. Εάν χρησιμοποιείτε ορισμένα φάρμακα, φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας σχετικά με αυτό.

Πριν από τη λειτουργία, συζητούνται επίσης οι στόχοι της λειτουργίας και επιλέγονται εμφυτεύματα και πληρωτικά.

Λίγες εβδομάδες πριν από την επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να σταματήσει να καπνίζει και να πίνει αλκοόλ. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε δίαιτα χαμηλών θερμίδων που βοηθά στον καθαρισμό του σώματος.

Η αύξηση του μαστού πραγματοποιείται με βάση τα ενδοπροθετικά. Το εμφύτευμα βρίσκεται κάτω από το θωρακικό κύριο μυ ή κάτω από τον μαστικό αδένα.

Στον τόπο πρόσβασης, διακρίνονται οι ακόλουθες μέθοδοι λειτουργίας:

 • Εγκατάσταση μέσω μασχαλιαίας πρόσβασης.
 • Εγκατάσταση μέσω περιαχολικής πρόσβασης.
 • Εγκατάσταση μέσω υποθαλάσσιας πρόσβασης.

Ο τύπος πρόσβασης καθορίζεται από τον πλαστικό χειρουργό σε ατομική βάση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τομή γίνεται στο areola ή στη μασχάλη.

Πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού

Αποκατάσταση μετά την αύξηση του μαστού

Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής μεταφέρεται στο θάλαμο. Είναι υπό την επίβλεψη γιατρού για 5 ημέρες. Μετά από δύο εβδομάδες, οι γιατροί αφαιρούν τα μετεγχειρητικά ράμματα.

Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, είναι δυνατός ο σχηματισμός αιματωμάτων και οίδημα στην περιοχή ραμμάτων. Αυτό το πρόβλημα δεν απαιτεί πρόσθετη θεραπεία · σύντομα μεταφέρονται μόνοι τους.

Μετά την επέμβαση, εφαρμόζεται ειδικός επίδεσμος σύσφιξης στο στήθος. Αφού αφαιρέσετε τις ραφές, είναι απαραίτητο να φοράτε ένα "ιατρικό" σουτιέν, το οποίο διατηρεί το σωστό σχήμα του μαστού. Αυτά τα εσώρουχα πρέπει να φορεθούν για αρκετούς μήνες.

Ο πόνος και η ευαισθησία μπορεί να υπάρχουν αμέσως μετά την αύξηση του μαστού. Με την πάροδο του χρόνου, όλες αυτές οι αισθήσεις εξαφανίζονται.

Η περίοδος αποκατάστασης είναι σύντομη. Μέσα σε μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, θα μπορείτε να κάνετε απλές οικιακές εργασίες. Θα μπορείτε να αξιολογήσετε το τελικό αποτέλεσμα σε λίγους μήνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το εμφύτευμα ριζώνεται και σχηματίζεται ένας νέος μαστικός αδένας.

Αντενδείξεις για αύξηση του μαστού

Η αύξηση του μαστού δεν πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Προβλήματα πήξης αίματος.
 2. Ηλικία (η λειτουργία δεν εκτελείται για ανηλίκους).
 3. Ογκολογία.
 4. Τάση ουλών.
 5. Χρόνιες ασθένειες.
 6. Οξείες μολυσματικές διεργασίες.
 7. Νεοπλάσματα στους μαστικούς αδένες.
 8. Αλλεργία στα συστατικά των εμφυτευμάτων.

Αποτέλεσμα αύξησης του μαστού

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της αύξησης του μαστού χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες «πριν» και «μετά».

Στήθος πριν και μετά την αύξηση

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν εντυπωσιακή αντίθεση. Μετά την αύξηση, το στήθος έχει εξαιρετικό σχήμα, τόσο σε ηρεμία όσο και κατά την αλλαγή της θέσης του σώματος.

Στην πλαστική χειρουργική, η επέμβαση εκτελείται τεχνικά σωστά. Οι ειδικοί επιλέγουν ικανά το εμφύτευμα σε σχήμα και μέγεθος, και ως εκ τούτου ένας απλός δεν θα είναι σε θέση να προσδιορίσει την «αφύσικη» του. Ο τύπος του εμφυτεύματος ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του ασθενούς και τα ατομικά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα της επέμβασης αύξησης του μαστού είναι καταπληκτικό!

Σε μια προκαταρκτική διαβούλευση, οι ειδικοί της πλαστικής χειρουργικής θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα προσφέρουν τις βέλτιστες επιλογές για τη λύση τους.