Πλαστική χειρουργική μαστού: οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις

Επιδιώκοντας την ομορφιά, μια γυναίκα συμφωνεί σε όλα: ακόμη και να πάει κάτω από το μαχαίρι σε έναν πλαστικό χειρουργό. Και το στήθος είναι το ίδιο το μέρος που προσελκύει την προσοχή τόσο των ανδρών όσο και των όμορφων κυριών. Τα στατιστικά είναι αμείλικτα: μόνο το 5% των γυναικών ηλικίας 18 έως 45 ετών είναι ικανοποιημένες με την εμφάνιση του στήθους τους και σχεδόν όλες πιστεύουν ότι αν είχαν την ευκαιρία, θα την άλλαζαν. Κάποιος λίγο, και κάποιος θα είχε εγκαταλείψει εντελώς το φυσικό του για χάρη του ιδανικού, όπως τα μοντέλα από το εξώφυλλο ενός γυαλιστερού περιοδικού. Τι είναι η πλαστική στήθους και ποιες ερωτήσεις απασχολούν τις κυρίες που είναι έτοιμες να αποφασίσουν για μια μεταμόρφωση;

Πλαστική χειρουργική μαστού: πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γιατροί;

γιατρός προσφέρει εμφυτεύματα για αυξητική στήθους

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών επιδιώκει να αυξήσει το στήθος τους και με αυτό το αίτημα χιλιάδες κυρίες απευθύνονται σε πλαστικούς χειρουργούς κάθε χρόνο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα υπερβολικά ογκώδες μπούστο φέρνει δυσφορία και ζητούν, αντίθετα, να το κάνουν μικρότερο. Μερικές φορές μετά τον τοκετό, το στήθος πέφτει, και η γυναίκα ανασφαλής, γιατί για να μην μάθει κανείς για το πρόβλημά της, πρέπει να φοράει συνέχεια σουτιέν. Ωστόσο, με την οικεία επικοινωνία, αυτό δεν γίνεται να το κρύψουμε. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η ασυμμετρία των μαστικών αδένων και σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί έχουν τρόπους να βοηθήσουν μια γυναίκα. Και τέλος, ένα σημαντικό σημείο είναι η εμφάνιση των θηλών: είναι που κάνουν το μπούστο ελκυστικό. Μερικές φορές το σχήμα των θηλών (ανεστραμμένο, ασύμμετρο) στερεί από το στήθος τη γοητεία, ακόμα κι αν το μέγεθός του αντιστοιχεί στις γενικά αποδεκτές παραμέτρους της γυναικείας ομορφιάς.

αύξηση στήθους

το κορίτσι απεικονίζει ένα μικρό και διευρυμένο στήθος με πλαστική χειρουργική

Η αυξητική στήθους είναι η πιο κοινή επέμβαση που γίνεται σε αυτό το σημείο του γυναικείου σώματος και κατέχει ηγετική θέση μεταξύ όλων των πλαστικών επεμβάσεων. Γιατί αυτό? Η απάντηση είναι απλή: είναι η ομορφιά του μπούστου για πολλούς που είναι το κλειδί της επιτυχίας με το αντίθετο φύλο. Πράγματι, το σχήμα του γυναικείου στήθους για τους άνδρες είναι σημαντικό, αλλά αυτή η ερώτηση είναι καθαρά ατομική: κάποιοι τρελαίνονται για το μικρό στήθος, το οποίο τους κάνει να νιώθουν ότι η σύντροφός τους είναι ένα αθώο κορίτσι, άλλοι λαχταρούν να πνιγούν σε υπέροχες μορφές και άλλοι (οι περισσότεροι) τηρούν τη «χρυσή μέση» και θέλουν να θαυμάσουν στήθη 2-3 μεγεθών.

Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι η εισαγωγή ενός ειδικού εμφυτεύματος σιλικόνης κάτω από τον ιστό του μαστού ή κάτω από τον μεγάλο μυ του θώρακα. Υπάρχουν τρεις τύποι χειρουργικών τομών:

  • Μέσω τομής στην περιοχή γύρω από τη θηλή. Σε αυτή την περίπτωση, τα ίχνη από κοψίματα και ραφές μπορούν να είναι οπτικά ορατά.
  • Μέσω μιας τομής κατά μήκος της πτυχής μεταξύ του στήθους και του θώρακα. Ταυτόχρονα, οι ραφές είναι πρακτικά αόρατες.
  • Μέσω τομής στη μασχάλη. Χρησιμοποιείται αρκετά σπάνια εάν είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί στους δύο πρώτους τομείς.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε 2 στάδια: πρώτα, ο γιατρός δημιουργεί μια τσέπη όπου θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα και στη συνέχεια εισάγει μια πρόσθεση σιλικόνης σε αυτήν. Μετά από αυτό, ράβει προσεκτικά. Η μέση λειτουργία διαρκεί 1, 5 ώρα. Για την εφαρμογή του απαιτείται πλήρης αναισθησία, επομένως η γυναίκα πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε εξέταση «υπό αναισθησία» ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι κατά την επέμβαση. Μια γυναίκα μπορεί να φύγει από την κλινική την επόμενη κιόλας μέρα και τη 10η μέρα θα κληθεί για εξέταση και αφαίρεση ραμμάτων.

Τις πρώτες ημέρες μετά την πρόσθεση, μια γυναίκα είναι πιθανό να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Τα ράμματα τις πρώτες εβδομάδες θα είναι λαμπερά, πρησμένα, λόγω τεντώματος του δέρματος και του υποδόριου ιστού, θα έχει αισθήσεις σαν να τεντώνεται το δέρμα, πόνος, που θυμίζει το ίδιο τις πρώτες εβδομάδες του θηλασμού. Η προσαρμογή σε νέα μεγέθη στήθους διαρκεί 3-5 εβδομάδες, μετά τις οποίες η κατάσταση της γυναίκας συνήθως επανέρχεται στο φυσιολογικό. Η απόρριψη εμφυτεύματος είναι εξαιρετικά σπάνια: σήμερα χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά που πρακτικά δεν προκαλούν τέτοια αντίδραση. Δεδομένου του γεγονότος ότι η πρόσθεση σιλικόνης δεν παραβιάζει την ακεραιότητα του μαστικού αδένα, αλλά ξεκινά πίσω από αυτήν, ο θηλασμός είναι αποδεκτός στο μέλλον, φυσικά, εάν δεν προκαλεί ενόχληση στη γυναίκα (εξάλλου, το στήθος μπορεί να φτάσει πολύ μεγάλα μεγέθη, μερικές φορές είναι απαραίτητη η άντληση) .

Μείωση στήθους

μέτρηση όγκου μαστού μετά από πλαστική επέμβαση

Η επέμβαση μείωσης στήθους έχει πολύ μικρότερη ζήτηση από την αυξητική στήθους. Ωστόσο, ακόμη και με ένα τέτοιο αίτημα, οι ιδιοκτήτες υπέροχων μορφών έρχονται μερικές φορές σε πλαστικούς χειρουργούς για βοήθεια. Πράγματι, το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει ενόχληση: το δέρμα ιδρώνει κάτω από αυτό, εμφανίζεται εξάνθημα από την πάνα, η υπερβολική πίεση στη σπονδυλική στήλη οδηγεί σε πόνο στην πλάτη, είναι δύσκολο να τρέξετε, να πηδήξετε και να παίξετε αθλήματα: για αυτό πρέπει να φοράτε ένα σφιχτό σουτιέν ή ένα ιδιαίτερο μπλουζάκι. Ως αποτέλεσμα, μια γυναίκα πρέπει να κουβαλά καθημερινά δύο ιδιόμορφα σακίδια πλάτης στο μπροστινό μέρος της, το βάρος των οποίων, κατά καιρούς, φτάνει τα 3-5 κιλά.

Η επέμβαση μείωσης του μαστού γίνεται τόσο κατόπιν αιτήματος του ασθενούς όσο και παρουσία ιατρικών ενδείξεων (στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για επιπλοκές από τη σπονδυλική στήλη). Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός κάνει μια τομή γύρω από τη θηλή ή από τη θηλή προς τα κάτω. Μπορεί να αφαιρέσει τόσο τον ιστό του ίδιου του μαστικού αδένα όσο και τον λιπώδη ιστό που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του υπέροχου μπούστου. Συνήθως αυτά τα υφάσματα λαμβάνονται από τα πλαϊνά και από κάτω στον ίδιο όγκο συμμετρικά και από τις δύο πλευρές. Μπορείτε να αφαιρέσετε έως και 1 κιλό από κάθε στήθος κάθε φορά. Εάν είναι απαραίτητο, η επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί μετά από μερικούς μήνες.

Η επέμβαση απαιτεί επίσης πλήρη αναισθησία και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Μετά από αυτό, τα ράμματα υποτίθεται ότι αφαιρούνται την 7-10η ημέρα και εξετάζονται από γιατρό. Πολλές γυναίκες βιώνουν σημαντική ανακούφιση, αισθάνονται αναζωογονημένες και χαίρονται που έχουν γίνει πιο δραστήριες και κινητικές.

Ανύψωση στήθους

προετοιμασία για χειρουργική αυξητική στήθους

Το μεγάλο στήθος είναι φυσικά όμορφο και θηλυκό. Ωστόσο, μετά τον τοκετό ή μια απότομη απώλεια βάρους, μπορεί να αποκτήσει μια όχι εντελώς αισθητική εμφάνιση - να γίνει χαλαρό. Το γεγονός είναι ότι το δέρμα και ο υποδόριος ιστός δεν μπορούν πάντα να συρρικνωθούν, με αποτέλεσμα να τεντώνονται και να στερούν την ελαστικότητα του μαστού. Μερικές φορές σχηματίζονται ραγάδες στο δέρμα του μαστού, επιδεινώνοντας σημαντικά την εμφάνισή του.

Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους ονομάζεται μαστοπηξία. Η ουσία του καταλήγει στην εκτομή και την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και υποδόριου ιστού, ο μαστικός αδένας ανεβαίνει ψηλότερα και στερεώνεται σε αυτή τη νέα θέση. Μερικές φορές, ταυτόχρονα με αυτούς τους χειρισμούς, διορθώνεται το σχήμα των θηλών, οι οποίες συχνά αποκτούν μια όχι πολύ αισθητική εμφάνιση όταν το στήθος κρεμάει. Η επέμβαση διαρκεί 2-3 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία. Μετά από αυτό, τις περισσότερες φορές υπάρχουν ίχνη τομών και βελονιών, είναι ιδιαίτερα ορατά στην περιοχή της θηλής. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα, μια γυναίκα αποκτά ένα «αναζωογονημένο» στήθος, το οποίο γίνεται πιο ψηλό, πιο κομψό και φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό (φυσικά και στους άντρες αρέσει περισσότερο αυτή η επιλογή).

Μια γυναίκα μπορεί να φύγει από την κλινική την επόμενη κιόλας μέρα μετά την επέμβαση. Την 7η ημέρα απαιτείται εξέταση από τον θεράποντα ιατρό. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 12-14 ημέρες. Το τελικό σχήμα του μαστού διαρκεί 3-4 εβδομάδες, οπότε το πρήξιμο υποχωρεί τελείως.

Πλαστική θηλής

διαβούλευση με γιατρό πριν την αυξητική στήθους

Η ομορφιά ολόκληρου του μαστού εξαρτάται από την εμφάνιση των θηλών. Πολύ συχνά, μετά τον τοκετό και τον παρατεταμένο θηλασμό, παίρνουν ένα ασυνήθιστο σχήμα: γίνονται ασύμμετρα (για παράδειγμα, εάν μια γυναίκα θηλάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα), πολύ μεγάλα ή έχουν ανομοιόμορφο περίγραμμα. Μερικές φορές μια τέτοια επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για μια γυναίκα με ανεστραμμένες θηλές, στην περίπτωση που δεν μπορεί να ταΐσει το μωρό με γάλα. Μια άλλη ένδειξη είναι η αφαίρεση του μαστικού αδένα, του δέρματος και της θηλής λόγω εμφάνισης κακοήθους νεοπλάσματος. Σε αυτή την περίπτωση, μια γυναίκα μπορεί να εγκαταστήσει μια πρόσθεση σιλικόνης και ταυτόχρονα να σχηματίσει μια τεχνητή θηλή. Μερικές φορές ακόμη και ένας άνδρας μπορεί να χρειαστεί πλαστική επέμβαση στις θηλές εάν εμφανίσει ορμονικές παθήσεις (γυναικομαστία).

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και η τεχνική εξαρτάται από το τι πρέπει να διορθώσουν οι χειρουργοί. Απαιτεί επίσης πλήρη αναισθησία και αφαίρεση ραμμάτων την 10-14η ημέρα.

Σχόλιο ειδικού

πλαστικός χειρούργος

Αν ρωτήσετε τους περαστικούς: «Τι είδη πλαστικής χειρουργικής γνωρίζετε; », το 99% των ερωτηθέντων θα απαντήσει: «Αυξητική στήθους». Αυτή είναι, χωρίς υπερβολή, ίσως η αγαπημένη επέμβαση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους πλαστικούς χειρουργούς. Η εμπειρία που συσσωρεύτηκε με τα χρόνια ανάπτυξης της πλαστικής χειρουργικής είναι τεράστια, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε συνθήκες ώστε ο ασθενής να λάβει το αναμενόμενο αποτέλεσμα και η περίοδος αποκατάστασης να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Η αυξητική μαστοπλαστική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις στον κόσμο. Συχνά συνδυάζεται με ανόρθωση στήθους, ειδικά γυναίκες που έχουν γεννήσει ή έχουν χάσει πολύ βάρος.

Τι οδηγεί ακόμα τις γυναίκες στον πλαστικό χειρουργό; Επιθυμία να αισθάνονται ελκυστικοί για άνδρες και νέους. Το γυναικείο σώμα είναι όμορφο. Αλλά μετά τη γέννηση των παιδιών και τον θηλασμό, ούτε μια κρέμα και ούτε ένα γυμναστήριο δεν θα επαναφέρει το γυναικείο στήθος στο προηγούμενο σχήμα και ελαστικότητα. Οι γυναίκες αρχίζουν να κομπλεξίζονται και χάνουν την αυτοπεποίθησή τους. Ως αποτέλεσμα, ντρέπονται να γδύνονται όχι μόνο στην παραλία, αλλά και μπροστά στον ίδιο τους τον άντρα.

Για κάποιους από τους ασθενείς, η αυξητική στήθους είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, για άλλους είναι ένα όπλο στον αγώνα ενάντια σε ανταγωνιστές που κοιτάζουν τον αγαπημένο τους άντρα. Για τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, αυτή είναι μια ευκαιρία να νιώσουν γυναίκα! Φαίνεται ότι η επέμβαση είναι μία, αλλά τόσοι διαφορετικοί ασθενείς, πεπρωμένα και συναισθήματα.

Τις περισσότερες φορές, οι ασθενείς που θέλουν να εγκαταστήσουν εμφυτεύματα στήθους ανησυχούν για τις ακόλουθες ερωτήσεις: "Πώς να επιλέξετε το μέγεθος του εμφυτεύματος; ", "Πώς να επιλέξετε χειρουργό; ", "Τα ανατομικά ή στρογγυλά εμφυτεύματα είναι καλύτερα; ", "Τι πρόσβαση; », «Πώς θα πάει η αποκατάσταση; ». Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό είναι να βρεις τον ειδικό σου, αυτόν που θα εμπιστευτείς. Τα υπόλοιπα θέματα θα τα αποφασίσει ο χειρουργός, γιατί είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για εσάς και το στήθος σας. Σε αυτό το θέμα, θα συμβούλευα πρώτα απ 'όλα να κοιτάξετε τη συλλογή φωτογραφιών της εργασίας του γιατρού και, φυσικά, ποτέ μην εξοικονομήσετε χρήματα στην ποιότητα των εμφυτευμάτων. Διαβάστε κριτικές για τον χειρουργό.

Ένα σημαντικό σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι η περίοδος αποκατάστασης. Είναι σημαντικό ο χειρουργός σας να παραμένει σε επαφή μαζί σας καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι αν παραβιάσουν την εντολή του γιατρού δεν θα γίνει τίποτα. Μερικές φορές δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της επέμβασης. Αυτό είναι το σώμα σου, το στήθος σου, η ζωή σου. Και αν ο χειρουργός σας σας απαγόρευσε να κάνετε έρωτα μέσα σε 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση ή να σηκώσετε περισσότερα από 1, 5 κιλό - υπάρχουν λόγοι για αυτό. Η αρχική αποκατάσταση μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων διαρκεί ένα μήνα. Ο χειρουργός πραγματοποιεί την τελευταία εξέταση ένα χρόνο μετά την επέμβαση.

Να είστε υγιείς και όμορφοι!

Πλαστικός χειρουργός, βραβευμένος με διεθνή βραβεία, καλύτερος πλαστικός χειρουργός στη μαστοπλαστική 2016, καλύτερος πλαστικός χειρουργός στη ρινοπλαστική 2017

«Είναι δυνατός ο θηλασμός μετά τη μαστοπλαστική; »— Ακούω αυτή την ερώτηση αρκετά συχνά στις διαβουλεύσεις μου. Σίγουρα - ναι, αφού πολλά εξαρτώνται από το είδος της επέμβασης που έγινε ή θα πραγματοποιηθεί.

Με την ενδοπροσθετική, δηλαδή την αυξητική στήθους, ο χειρουργός κάνει μια τομή κάτω από το στήθος ή τη μασχάλη. Μέσω αυτής, τοποθετεί ένα εμφύτευμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός δεν αγγίζει τους μαστικούς αδένες, αντίστοιχα, η διαδικασία δεν επηρεάζει την ικανότητα γαλακτοπαραγωγής. Επιπλέον, ακόμη και με μια τομή κατά μήκος του κάτω άκρου της θηλαίας άλωσης, οι αγωγοί του αδένα δεν κόβονται και η λειτουργία τροφοδοσίας παραμένει. Μετά την επέμβαση, μπορείτε ακόμη και να βγάλετε μητρικό γάλα. Παρεμπιπτόντως, η σύνθεσή του θα παραμείνει αμετάβλητη, καθώς τα σύγχρονα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από ένα ασφαλές μη τοξικό υλικό.

Υπάρχει ένας μύθος ότι τα εμφυτεύματα πρέπει να αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πράγματι, σε σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για αυτό, αφού στη θέση το στήθος αυξάνεται σε μέγεθος. Ωστόσο, πρόκειται για μια μάλλον ειδική περίπτωση. Έτσι, η αρθροπλαστική μπορεί να γίνει τόσο πριν τον τοκετό όσο και μετά.

Δεν επηρεάζει τη διαδικασία της γαλουχίας και της μαστοπεξίας, δηλαδή την ανόρθωση στήθους. Συνήθως γίνεται μετά τον τοκετό για να διορθωθεί το στήθος και να του δοθεί όγκος. Μια τέτοια επέμβαση θα σας επιτρέψει να ταΐσετε το μωρό φυσικά και μετά τον επόμενο τοκετό.

Εν τω μεταξύ, η μαστοπηξία συχνά συγχέεται με τη μαστοπλαστική μείωσης. Πρόκειται για επέμβαση μείωσης στήθους. Κατά τη διάρκεια αυτής, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λιπώδους ιστού. Οι ασθενείς συνήθως καταφεύγουν σε μια τέτοια διαδικασία ευεξίας για να ανακουφίσουν το φορτίο από τον υπερβολικό όγκο στη σπονδυλική στήλη, ειδικά στις αυχενικές της περιοχές.

Η αναγωγική μαστοπλαστική επηρεάζει τους γαλακτοφόρους πόρους, κάτι που φυσικά επηρεάζει την πιθανότητα γαλουχίας. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα δυνατό. Έτσι, εάν μια νεαρή μητέρα σχεδιάζει ένα ή περισσότερα παιδιά, μπορεί να ενημερώσει έναν ειδικό για αυτό και αυτός θα επιλέξει τη βέλτιστη επέμβαση.

Το πιο σημαντικό, για όλα τα αναδυόμενα ζητήματα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό και όχι με κορίτσια σε φόρουμ στο Διαδίκτυο. Άλλωστε εκεί γεννιούνται πολλοί ανεπιβεβαίωτοι και τρομακτικοί μύθοι. Σήμερα όμως, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, η πλαστική χειρουργική έχει γίνει πολύ πιο προσιτή και ασφαλής. Ακόμη και εκείνα τα κορίτσια που σχεδιάζουν να γεννήσουν αρκετά περισσότερα παιδιά μπορούν να κάνουν μια επέμβαση και να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.