Χαρακτηριστικά εμφύτευσης μαστού

Σχετικά πρόσφατα εμφανίστηκε ένας νέος κλάδος της ιατρικής - η αισθητική χειρουργική, σκοπός της οποίας είναι η εμφύτευση μαστού. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τις περισσότερες φορές το ωραίο φύλο, δυσαρεστημένο με το μέγεθος του στήθους του, καταφεύγει στις υπηρεσίες πλαστικών χειρουργών. Οι επεμβάσεις αυξητικής στήθους πραγματοποιούνται με τη χρήση ειδικών εμφυτευμάτων.

Ενδείξεις για αυτό μπορεί να είναι:

 1. Η επιθυμία του ασθενούς να αυξήσει το μέγεθος του μαστού και να του δώσει πιο ελκυστικό σχήμα.
 2. Αποκατάσταση μαστού μετά από ριζική μαστεκτομή (αφαίρεση), λόγω διαφόρων παθήσεων.
 3. Ασυμμετρία των μαστικών αδένων.
 4. Συγγενείς ανωμαλίες και ανατομικά ελαττώματα.
 5. Συνέπειες τραύματος.

Όταν μια γυναίκα αποφασίσει ότι χρειάζεται επέμβαση αυξητικής στήθους, αντιμετωπίζει 3 βασικά καθήκοντα, από τα οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το θετικό αποτέλεσμα: η επιλογή μιας κλινικής, ενός ειδικού χειρουργού και των τύπων εμφυτευμάτων στήθους.

πλαστικοί χειρουργοί αυξητικής στήθους

Η επιλογή ενός ειδικού

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κλινική και πλαστικό χειρουργό; Στις μεγάλες πόλεις, υπάρχουν πολλές κλινικές που προσφέρουν υπηρεσίες πλαστικής χειρουργικής. Υπάρχει φόβος να συναντήσετε αδίστακτους ειδικούς και μετά για πολλά χρόνια να πληρώσουν με την υγεία και τα ξεφτισμένα νεύρα τους. Στη νομική πρακτική, υπάρχουν αρκετά προηγούμενα όταν λογοδοτήθηκαν και αναγκάστηκαν να καταβάλουν υλικές και ηθικές ζημιές.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το κόστος των καλών εμφυτευμάτων και το έργο μιας ομάδας γιατρών είναι αρκετά υψηλό. Δεν πρέπει να αγοράζετε διάφορες προσφορές και εκπτώσεις, εάν μια λειτουργία προσφέρεται με κόστος πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της αγοράς, τότε είναι καλύτερα να μην διακινδυνεύσετε την υγεία σας και να αρνηθείτε.

Υπάρχουν πολλά κριτήρια για την κατάλληλη επιλογή κλινικής:

 1. Το ίδρυμα διαθέτει άδειες, αντίστοιχες άδειες, οι ειδικοί του έχουν πραγματοποιήσει εξειδικευμένη εκπαίδευση και προσκομίζουν συμβολαιογραφικά αντίγραφα αποφοίτησης από το πανεπιστήμιο, μαθήματα εξειδίκευσης.
 2. Η κλινική διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συσκευών ανάνηψης και εντατικής θεραπείας.
 3. Η επέμβαση γίνεται από ομάδα χειρουργών, ανανεωτικών, χειρουργών νοσηλευτών.
 4. Το κόστος των υπηρεσιών περιλαμβάνει μετεγχειρητική φροντίδα και επίβλεψη.
 5. Η κλινική έχει καλές κριτικές ασθενών και είναι σεβαστή στην ιατρική κοινότητα.
 6. Ο γιατρός μιλάει λεπτομερώς για τις αποχρώσεις της επέμβασης και τη συμφωνία παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης μιας ενότητας για πιθανές επιπλοκές.
 7. Η κλινική ελέγχει προσεκτικά την υγεία του ασθενούς πριν ορίσει την ημερομηνία της επέμβασης.

Καθορίστηκε λοιπόν η κλινική και ο πλαστικός χειρουργός που θα κάνει την επέμβαση. Απομένει να επιλέξουμε εμφυτεύματα στήθους.

επιλογή εμφυτεύματος για αυξητική στήθους

Επιλογή εμφυτευμάτων

Τι είναι? Τα εμφυτεύματα στήθους είναι ένα κέλυφος γεμάτο με μια συγκεκριμένη σύνθεση.

Ως πληρωτικό χρησιμοποιούνται:

 • αλατούχος;
 • γέλη;
 • μείγμα διαλυμάτων.

Τα εμφυτεύματα στήθους με φυσιολογικό ορό στο παρόν στάδιο ανάπτυξης της αισθητικής χειρουργικής πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται. Δεν μπορούν να προσφέρουν μακροπρόθεσμο καλλυντικό αποτέλεσμα - με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται πτυχές και φυματίωση στην επιφάνεια του μαστού. Το περιεχόμενο γέλης στο εμφύτευμα δεν μπορεί να κινηθεί τόσο ελεύθερα, επομένως προτιμάται.

Η τελευταία γενιά εμφυτευμάτων κορυφαίων δυτικών κατασκευαστών βασίζεται σε ένα ειδικό τζελ που δεν κινείται όταν αλλάζει η θέση του σώματος. Ως αποτέλεσμα, το στήθος διατηρεί το ελκυστικό του σχήμα για πολλά χρόνια.

Τα εμφυτεύματα στήθους με gel έχουν:

 1. Ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα από ίνες σιλικόνης.
 2. Συνεκτικό πληρωτικό gel με σύσταση ζελέ.
 3. Όταν σπάσει, το τζελ δεν διαρρέει στον ιστό του μαστού, αλλά παραμένει μέσα.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ανατομικό εμφύτευμα που θα ταιριάζει στο φυσικό σχήμα του μαστού της ασθενούς. Με επίπεδο στήθος, προτείνεται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε σχήμα δακρύου, με χαλάρωση - στρογγυλά. Ο χειρουργός και ο ασθενής πρέπει να καταλήξουν σε κοινή απόφαση σχετικά με τη μαστοπλαστική και τα εμφυτεύματα. Σε καλές κλινικές, προτείνεται η δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου, το οποίο καθιστά δυνατή την αξιολόγηση του αποτελέσματος μιας μελλοντικής επέμβασης.

Εκτός από το σχήμα, επιλέγεται το μέγεθος των εμφυτευμάτων. Στα μοντέρνα μοντέλα, ένα μέγεθος αντιστοιχεί σε 150 ml πληρωτικού gel. Εάν σχεδιάζεται να αυξηθεί το μέγεθος του μαστού κατά δύο μεγέθη, επιλέγονται εμφυτεύματα με όγκο 300 ml.

Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις που ο χειρουργός εγχέει το υλικό πλήρωσης στο κέλυφος κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Λαμβάνει μια ατομική απόφαση για την ποσότητα της γέλης που θα εγχυθεί με βάση:

 • αναλογίες του σώματος,
 • πλάτος στήθους,
 • τρέχον μέγεθος στήθους
 • πυκνότητα δέρματος.

Μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο στήθος, με την πάροδο του χρόνου σχηματίζεται μια κάψουλα συνδετικού ιστού, η οποία διεισδύει στους πόρους του. Το στήθος γίνεται φυσικά απαλό στην αφή και δεν παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου. Σε ορισμένους ασθενείς δημιουργείται μια πολύ πυκνή κάψουλα, η οποία κάνει τους μαστικούς αδένες σκληρούς. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να τα κάνει να χάσουν το σχήμα τους.

εμφύτευμα αυξητικής στήθους

Θέση εμφυτευμάτων

Πώς τοποθετούνται τα εμφυτεύματα κατά τη διάρκεια της επέμβασης; Η θέση των εμφυτευμάτων στο στήθος καθορίζει το σχήμα των μαστικών αδένων. Το πόσο γρήγορα και καλά «ριζώνουν» στον οργανισμό εξαρτάται από τη σωστή επιλογή του.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι τοποθέτησης εμφυτευμάτων:

 1. Πάνω από τον θωρακικό μυ. Οι ασθενείς περνούν γρήγορα και εύκολα την περίοδο αποκατάστασης, το οίδημα υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η σύσπαση των θωρακικών μυών δεν προκαλεί παραμόρφωση του εμφυτεύματος. Όμως με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εξελιχθεί σε μια πυκνή συνδετική κάψουλα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μαστογραφία.
 2. Κάτω από τον θωρακικό μυ. Σε αυτή την περίπτωση, το εμφύτευμα δεν θα παρεμβαίνει στη μαστογραφία, δεν θα μεγαλώσει με μια πυκνή κάψουλα, αλλά μπορεί να παραμορφωθεί λόγω συστολής των μαστικών αδένων.
 3. Ενδιάμεση θέση μεταξύ της περιτονίας του θωρακικού μυός και των ιστών του μαστικού αδένα. Αυτό σας επιτρέπει να στερεώσετε με ασφάλεια το εμφύτευμα και να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις.

Η εμφύτευση στήθους γίνεται σε κλινική, συνήθως με γενική αναισθησία. Ο χειρουργός κάνει μια τομή κάτω από τη μασχάλη κάτω από την πτυχή του μαστού, ή γύρω από την θηλή. Σε αυτή την περίπτωση, παραμένουν λιγότερο αισθητές ουλές. Η διάρκεια της επέμβασης, ανάλογα με την πολυπλοκότητα, είναι 1-2 ώρες.

κορίτσι που κρατά εμφυτεύματα για αυξητική στήθους

Περίοδος αποκατάστασης μετά από μαστοπλαστική

Την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση, ο ασθενής παραμένει υπό την επίβλεψη γιατρών και ιατρικού προσωπικού στην κλινική. Με φυσιολογική υγεία, παίρνει εξιτήριο μετά το ντύσιμο τη δεύτερη μέρα. Την 5-7η ημέρα μετά την επέμβαση γίνονται εξετάσεις ελέγχου και αν χρειαστεί γίνονται επίδεσμοι και την 10-14η ημέρα αφαιρούνται τα ράμματα. Το υπόλοιπο της περιόδου αποκατάστασης, ελλείψει επιπλοκών, πραγματοποιείται από την ίδια την ασθενή.

Πρέπει:

 • φοράτε ειδικά εσώρουχα συμπίεσης που συνταγογραφούνται από γιατρό,
 • περιορίστε το φυσικό φορτίο στην ωμική ζώνη,
 • σε διαδικασία ανάρρωσης για να ασχοληθούν με έναν συνήθη τρόπο ζωής,
 • προστατεύστε το στήθος από τραυματισμούς υπερθέρμανσης και υποθερμίας,
 • επιστροφή σταδιακά στον αθλητισμό.

Ολόκληρη η περίοδος αποκατάστασης, όταν το οίδημα εξαφανιστεί τελείως και μπορούν να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της μαστοπλαστικής, είναι 4-6 μήνες.

προετοιμασία για επέμβαση αυξητικής στήθους με εμφυτεύματα

Κίνδυνοι από τη χειρουργική επέμβαση αυξητικής στήθους

Η μαστοπλαστική ανήκει στην κατηγορία των πολύπλοκων επεμβάσεων, μετά τις οποίες μπορεί να εμφανιστούν γενικές χειρουργικές επιπλοκές:

 1. Αιμορραγία. Ο κίνδυνος αιμορραγίας αυξάνεται από την κακή πήξη του αίματος, μερικές φορές η αιτία μπορεί να είναι ένα μη ραμμένο αιμοφόρο αγγείο ή ένα σκισμένο ράμμα.
 2. Μόλυνση. Το χειρουργικό πεδίο για τη μαστοπλαστική είναι εκτεταμένο, μια μόλυνση από το περιβάλλον δέρμα μπορεί να εισέλθει στο τραύμα.
 3. Ο σχηματισμός πυκνών ουλών. Μερικές φορές σχηματίζονται παραμορφωτικές ουλές στη θέση των ραμμάτων. Αφαιρούνται με εκτομή.

Εκτός από τις γενικές χειρουργικές επιπλοκές, υπάρχουν ειδικές εγγενείς στις επεμβάσεις αυξητικής μαστού:

 1. Ρήξη του εμφυτεύματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω παραβιάσεων του καθεστώτος του ασθενούς κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης ή ως αποτέλεσμα ελαττωμάτων του εμφυτεύματος.
 2. Παραμόρφωση μαστού με στρογγυλά εμφυτεύματα. Εμφανίζεται εάν ο ασθενής αγνοήσει τη χρήση εσωρούχων συμπίεσης ή λόγω εσφαλμένης επιλογής τακτικής για την εγκατάσταση του εμφυτεύματος.
 3. Απώλεια της αίσθησης στη θηλή και την θηλή. Ο λόγος είναι παραβίαση της ακεραιότητας των νευρικών απολήξεων.
 4. Οίδημα λόγω διαταραχής της λεμφικής παροχέτευσης.
 5. Ο σχηματισμός μιας πυκνής καψιδωτής μεμβράνης, που μπορεί να παραμορφώσει το στήθος με ανατομικά εμφυτεύματα.
σουτιέν μετά από αυξητική στήθους με εμφυτεύματα

Εναλλακτική αυξητική στήθους

Υπάρχει εναλλακτική λύση για την αυξητική στήθους; Η χρήση καλλυντικών - κρέμες, τζελ, αλοιφές δεν δίνει θετικά αποτελέσματα. Δεν μπορείτε να μεγαλώσετε το στήθος σας με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, οι ορμόνες που περιέχουν μπορεί να προκαλέσουν μια κατάσταση ανισορροπίας που είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί.

Η έλλειψη όγκου και ασυμμετρίας μπορεί να αντισταθμιστεί φορώντας ένα ειδικό σουτιέν. Ωστόσο, μόνο η επέμβαση αυξητικής στήθους μπορεί να αποκαταστήσει την αυτοπεποίθηση και την ελκυστικότητά της.