Lipofilling στήθους: αυξητική στήθους χωρίς εμφυτεύματα

Η αυξητική στήθους με lipofilling είναι δημοφιλής. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι συνδυάζει τόσο τη διαμόρφωση του σώματος (λιποαναρρόφηση) όσο και την αυξητική στήθους, επιτρέποντάς σας να διορθώσετε επίσης το σχήμα του στήθους. Επιπλέον, μετά από αυτό, ουλές και ουλές δεν παραμένουν στο δέρμα, αφού το δέρμα δεν έχει σπάσει. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και απαιτεί κάποια προετοιμασία με τη μορφή ιατρικής εξέτασης και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις

Το Lipofilling, ή η διαδικασία για την αύξηση του σχήματος του σώματος με το λίπος σας, προσελκύει πρόσφατα την προσοχή των γυναικών όλο και πιο συχνά. Γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την αλλαγή του σχήματος του μαστού. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι η διαδικασία μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που σχετίζονται με την επιδείνωση της εμφάνισης του μπούστου:

 • Παραμόρφωση του μαστού μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη.
 • Χειρουργική επέμβαση στην ογκολογία.
 • Φυσική γήρανση.
 • Εξάλειψη της ασυμμετρίας.
 • Η ανάγκη διόρθωσης των μορφών μετά την εισαγωγή των εμφυτευμάτων σιλικόνης.
 • Το στήθος είναι μικρό σε σχήμα.

Το Lipofilling, όπως και κάθε επέμβαση στο σώμα, εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους.

Αντενδείξεις:

 • περίοδο εμμήνου ρύσεως.
 • Παθήσεις του ενδοκρινικού συστήματος.
 • Φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα.
 • Δερματικές ασθένειες.
 • Ογκολογικές παθολογίες.

Η διαδικασία λιποπλήρωσης πραγματοποιείται όχι νωρίτερα από ένα χρόνο μετά το τέλος του θηλασμού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα του lipofilling περιλαμβάνουν:

 • Σχετική ασφάλεια και σχεδόν πλήρης απουσία παραβιάσεων του δέρματος.
 • Η απουσία μακράς διαδικασίας αποκατάστασης σε νοσοκομείο.
 • Το αποτέλεσμα της επέμβασης μπορεί εύκολα να διορθωθεί.
 • Δυνατότητα ταυτόχρονης λιποαναρρόφησης και διόρθωσης μαστού.
 • Χωρίς επιπλοκές και καλή ανεκτικότητα.
 • Διόρθωση μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τοποθέτησης προσθετικών μαστών.
 • Απόκτηση φυσικού σχήματος στήθους με ομαλές μεταβάσεις.

Μειονεκτήματα της μεθόδου:

 • Η ανάγκη για επαρκή παροχή σωματικού λίπους.
 • Σχεδόν αναπόφευκτη ανάγκη για πρόσθετη διόρθωση.
 • Ταχεία απορρόφηση ιστού δότη.
 • Δυνατότητα αύξησης του μπούστου κατά 2 μεγέθη το πολύ.

Πιθανές επιπλοκές:

 • Διαπύρωση του εγχυόμενου λιπώδους ιστού.
 • Ο σχηματισμός ινωδών στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν σε παραμόρφωση του μαστού.
 • συσσώρευση ασβέστη.
 • προκαλώντας θρόμβους.
 • Οίηση.
 • Θάνατος ιστού.
 • Παραβίαση ευαισθησίας.
 • Η εμφάνιση χρωστικών κηλίδων.

Οι ασθενείς φοβούνται ότι τυχόν διαδικασίες διόρθωσης μαστού προκαλούν ογκολογικές διεργασίες. Ωστόσο, το λιπογέμισμα του μαστού δεν είναι αιτία για καρκίνο.

Τέτοιες ανησυχίες προκύπτουν λόγω του γεγονότος ότι μετά την επέμβαση, η μαστογραφία μπορεί να δείξει την παρουσία σχηματισμών που με την πρώτη ματιά μοιάζουν με κακοήθεις όγκους. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για σχηματισμούς ασβέστη που εμφανίστηκαν λόγω παρεμβολών. Επομένως, η διαδικασία πρέπει πρώτα να γνωστοποιηθεί στον γιατρό που διενεργεί την εξέταση.

Μετά το lipofilling, μπορείτε να θηλάσετε νεογέννητα. Αυτή η διαδικασία δεν θα επηρεάσει τη φυσική διαδικασία του θηλασμού.

Σύγκριση εμφυτευμάτων σιλικόνης και λιποπλήρωσης

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ της λιποπλήρωσης και της αυξητικής στήθους με εμφυτεύματα.

Είδος λειτουργίας αναισθησία Υλικό Παραβίαση του δέρματος Αποτέλεσμα περίοδο αποκατάστασης Περιορισμοί μεγέθους Διάρκεια εφέ
Lipofilling Γενικά ή συνδυασμένα Τα λιποκύτταρα του ασθενούς Μικρά στρογγυλά σημάδια στα σημεία που πάρθηκε το υλικό στήθος με φυσική εμφάνιση 1 μέρα Αύξηση όχι περισσότερο από 2 μεγέθη Έως 3 χρόνια
Πλαστική χειρουργική μαστού Γενικός τεχνητή πρόθεση Επιμήκεις τομές που αφήνουν σημάδια Αφύσικη εμφάνιση του μαστού - στρογγυλότητα τεχνητής προέλευσης είναι ξεκάθαρα ορατή κάτω από το δέρμα Παρατεταμένη, απαιτεί διάλειμμα στην επαγγελματική δραστηριότητα Δεν Περίπου 8 χρονών

Προετοιμασία για την επέμβαση

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή κλινικής πλαστικής χειρουργικής. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να επισκεφθείτε το ίδρυμα, να επιθεωρήσετε τον εξοπλισμό του χειρουργείου και να αξιολογήσετε τον βαθμό επαγγελματισμού του προσωπικού. Εάν η κλινική δεν μπορεί να παράσχει έμπειρο αναισθησιολόγο, μην χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους. Σημάδια καλής κλινικής:

 • Η παρουσία όλων των απαραίτητων για την μετεγχειρητική ανάρρωση του ασθενούς.
 • Απαίτηση ενός αριθμού υποχρεωτικών εξετάσεων πριν από τη διαδικασία.
 • Αναισθησία υψηλής ποιότητας, μετά την οποία ο ασθενής δεν αισθάνεται παρατεταμένη ενόχληση.
 • Η επέμβαση γίνεται από μαστολόγο, δηλαδή εξειδικευμένο ειδικό.
 • Αποστειρωμένα όργανα.
 • Διαθεσιμότητα εξειδικευμένου προσωπικού υποστήριξης.
 • Παρακολούθηση του ασθενούς μετά το χειρουργείο καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης.

Το θετικό αποτέλεσμα της επέμβασης εξαρτάται από το πόσο υψηλά προσόντα έχει ο πλαστικός χειρουργός. Συνιστάται να μελετήσετε προσεκτικά το βιογραφικό του και να αναζητήσετε κριτικές για το έργο.

Κατά την αρχική διαβούλευση, ο γιατρός πρέπει να μάθει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και να πραγματοποιήσει εξέταση. Εξηγεί πώς εξελίσσεται η διαδικασία, ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες και ποια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν. Είναι σημαντικό μετά τη συνάντηση μαζί του να προκύψει εμπιστοσύνη και να εξαφανιστούν οι αμφιβολίες.

Πριν από τη λιποπλήρωση, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες (κάπνισμα και κατανάλωση αλκοόλ) λίγους μήνες πριν την επέμβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, η διαδικασία αποκατάστασης θα καθυστερήσει επ' αόριστον.

Αξίζει επίσης να σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα που επηρεάζουν την πήξη του αίματος. το πιο γνωστό από αυτά είναι η ασπιρίνη. Κατά την περίοδο της προετοιμασίας, πρέπει να αποφεύγονται οι δίαιτες και τα στρες, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το βάρος και να μειώσουν το σωματικό λίπος.

Πριν από τη διαδικασία, καθώς και πριν από οποιαδήποτε επέμβαση, πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση: δωρίστε αίμα και ούρα, υποβληθείτε σε ΗΚΓ, ακτινογραφία, μαστογραφία, υπερηχογράφημα των μαστικών αδένων. Μετά από αυτό, ο θεραπευτής πρέπει να εκδώσει ένα συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση της υγείας και την ετοιμότητα του σώματος.

Διεξαγωγή της διαδικασίας

Ο ασθενής πρέπει να αφαιρεί το μακιγιάζ, να ξεπλένει τα καλλυντικά (συμπεριλαμβανομένων των λοσιόν και τονωτικών), να καθαρίζει την πλάκα των νυχιών από τεχνητές επικαλύψεις.

Η επέμβαση διαρκεί δύο ώρες και πραγματοποιείται σε τρία στάδια:

 1. Το υλικό του δότη (λιπώδης ιστός) λαμβάνεται από τους μηρούς, την κοιλιά και τους γλουτούς. Οι σωλήνες εισάγονται σε μικρές τομές στο δέρμα, μέσω των οποίων αντλείται με σύριγγα. Η βλάβη των αιμοφόρων αγγείων και των νευρικών απολήξεων με αυτή τη μέθοδο συλλογής υλικού είναι αδύνατη.
 2. Σημαντικό στάδιο είναι η επεξεργασία και ο καθαρισμός του υλικού για την επέμβαση. Διαχωρίζεται από το αίμα, τα νεκρά κύτταρα και τα φάρμακα για τον πόνο. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε το σώμα μπορεί να απορρίψει αυτά τα κύτταρα.
 3. Στο τελευταίο στάδιο, το υλικό χορηγείται με ένεση υποδόρια ή στους ενδομυϊκούς χώρους. Το εισαγόμενο στρώμα υλικού θα πρέπει να βρίσκεται σε μορφή κηρηθρών. Αυτό είναι σημαντικό, διαφορετικά το ύφασμα δεν θα ανέβει και δεν θα δώσει όγκο.

Το Lipofilling γίνεται μόνο για μικρές αλλαγές στο σχήμα ή το μέγεθος του μαστού. Για πιο σοβαρούς όγκους, συνιστάται διόρθωση με εμφυτεύματα στήθους.

Δεδομένου ότι η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, ο ασθενής βρίσκεται υπό την επίβλεψη γιατρών για άλλη μια μέρα.

πριν και μετά την αυξητική στήθους

Είναι καλύτερο να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα σε έξι μήνες: κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σχήμα του μαστού θα αλλάξει. Μόνο αφού περάσει αυτός ο χρόνος, μπορεί να θεωρηθεί ότι το εισαγόμενο υλικό έχει ριζώσει και περιλαμβάνεται στο έργο του σώματος.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει με το lipofilling μπορεί να παρατηρηθεί μέσα σε 2-3 χρόνια. Μέχρι το τέλος της περιόδου, παραμένει μόνο το 30-40% της αρχικής ποσότητας ιστού δότη. Για να παγιωθεί το αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες, πραγματοποιούνται διορθωτικές διαδικασίες, οι οποίες συνίστανται στην εισαγωγή πρόσθετου υλικού με ένεση.

Μετεγχειρητική περίοδος

Η ταχύτητα ανάρρωσης μετά την επέμβαση επηρεάζεται από την ηλικία και τον τρόπο ζωής του ασθενούς. Μετά την επέμβαση, ο μικρός πόνος στην περιοχή του στήθους μπορεί να είναι ενοχλητικός, στον οποίο μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο. Ο ασθενής δεν ενοχλείται από ουλές στην περιοχή του θώρακα, αφού για ενέσεις χρησιμοποιούνται μόνο λεπτές βελόνες. Μόνο η λιποαναρρόφηση αφήνει ουλές, αλλά η διάμετρός τους συνήθως δεν υπερβαίνει τα 3 mm. Το πρήξιμο και οι μώλωπες εξαφανίζονται μετά από περίπου τρεις εβδομάδες. Για να αποφευχθεί η φλεγμονώδης διαδικασία, ο ασθενής συνταγογραφείται μια πορεία αντιβιοτικών.

Η διαδικασία δεν επηρεάζει την απόδοση, επομένως μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση. Μετά από αυτό, δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με σωματική εργασία και αθλήματα, στα οποία το φορτίο κατανέμεται στα μέρη του σώματος που εμπλέκονται στην αισθητική χειρουργική. Η πεζοπορία δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη. Δεν μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στο σολάριουμ και να μείνετε κάτω από τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απότομη απώλεια βάρους μετά το lipofilling συμβάλλει στη σημαντική μείωση του λιπώδους ιστού, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε το βάρος σας. Δεν πρέπει να διαφέρει σημαντικά από το επίπεδο τη στιγμή της λειτουργίας. Εάν εμφανιστεί ασυμμετρία, τότε πραγματοποιείται μια διορθωτική διαδικασία (όχι νωρίτερα από έξι μήνες αργότερα).

Η γνώμη των γιατρών και των ασθενών

Οι απόψεις των γιατρών σχετικά με το λιπογέμισμα του μαστού διίστανται. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να γίνει η επέμβαση αυστηρά σύμφωνα με τις ενδείξεις και όχι μόνο κατόπιν αιτήματος του ασθενούς.

Επιπλέον, υπάρχουν ειδικοί που εξασκούν τη χρήση βλαστοκυττάρων ως δωρητή. Το εξηγούν από το γεγονός ότι τέτοιος ιστός ριζώνει 50% καλύτερα. Άλλοι είναι εναντίον αυτής της προσέγγισης και λειτουργούν μόνο με λιποκύτταρα.

Μερικές γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αναφέρουν ότι αισθάνονται αδιαθεσία μετά την αναισθησία, αλλά εξαφανίζεται σε μια μέρα. Πολλοί μπερδεύονται επίσης από την ανάγκη για εκ νέου διόρθωση και, στην πραγματικότητα, εντελώς μάταια, καθώς αυτό σας επιτρέπει να διορθώσετε το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν αρκετές ανασκοπήσεις στις οποίες σημειώνεται η μακροπρόθεσμη επίδραση της διαδικασίας. Υπάρχουν και απογοητευμένοι ασθενείς, των οποίων το στήθος, αντίθετα, επανήλθε πολύ γρήγορα στο προηγούμενο σχήμα.

Εάν μια γυναίκα είναι επιρρεπής στη συσσώρευση λιπώδους ιστού στο κάτω μέρος του σώματος, τότε το στήθος θα χάσει γρηγορότερα όγκο μετά την επέμβαση.